Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Μπαράζ εξαγορών από την ισραηλινή Brown Hotels - Στο πρώην εφετείο στην οδό Σωκράτους μεταναστεύει υπουργείο Τουρισμού και ΕΟΤ

tags :
Μπαράζ εξαγορών από την ισραηλινή Brown Hotels - Στο πρώην εφετείο στην οδό Σωκράτους μεταναστεύει υπουργείο Τουρισμού και ΕΟΤ
του Χάρη Ντιγριντάκη
Σε πόλο έλξης ουκ ολίγων επενδυτών έχει εξελιχθεί η Πλατεία Ομονοίας, ενώ ελληνικά και ισραηλινά επενδυτικά κεφάλαια έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τους ευάριθμα κτίρια -μικρά ή μεγάλα- του ιστορικού κέντρου της Αθήνας.
Την ίδια ώρα όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, το υπουργείο Τουρισμού και ΕΟΤ πρόκειται να μεταναστεύσουν στο ιστορικό ξενοδοχείο Ambassadeur επί της οδού Σωκράτους στην Ομόνοια, στο κτίριο του οποίου είχε στεγασθεί κάποτε το Εφετείο Αθηνών.
Σημειώνεται ότι το εν λόγω κτίριο ανήκει στο ΕΤΕΑΠ και πρότεροι διαγωνισμοί που έχουν λάβει χώρα για την εκμίσθωση του ως ξενοδοχείου 5 αστέρων έχουν αποβεί όπως ήταν λογικό –κυρίως λόγω θέσης αλλά και υψηλού κόστους ανακαίνισης- άκαρποι.
Το συνολικό έργο μετεγκατάστασης αναμένεται -μαζί με την ανακαίνιση και την επίπλωση- να φτάσει στο ποσό των 10 εκατ. ευρώ, ενώ λέγεται ότι το όλο project υλοποίησης αυτού, έχει αναλάβει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού κ. Κων/νος Λούλης.
Στόχος της κυβέρνησης είναι η μείωση των δαπανών που πληρώνονται για την ενοικίαση των γραφείων του ΕΟΤ στην Οδό Τσόχα και του υπουργείου στη Λεωφόρο Αμαλίας.
Όπως επισημάνθηκε παραπάνω ισραηλινοί επιχειρηματικοί «παίκτες» έχουν θέσει στόχο την εξάπλωση τους στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Αυτών επικυριαρχεί η Brown Hotels η οποία παράλληλα επεκτείνεται τόσο στην Θεσσαλονίκη όσο στις Κυκλάδες.
Το πρώτο ξενοδοχείο της αλυσίδας όπως έχει γράψει πρώτος ο ΕΤ της Κυριακής θα λειτουργήσει στην Ομόνοια, στο πρώην «Acropol», το οποίο έχει μισθωθεί από την οικογένεια Μιχαηλίδη και θα διαθέτει 165 δωμάτια, συνεδριακούς χώρους κ.λπ.
Πρόκειται για τη μονάδα η οποία στο παρελθόν λειτουργούσε υπό τη σκέπη των Classical Hotel και όπως όλα δείχνουν θα ανοίξει τις πύλες του τον προσεχή Μάρτιο, ως «Brown Acropol» πια.
Επίσης στην περιοχή της Ομόνοιας, ο όμιλος Brown έχει αποκτήσει και το πρώην ξενοδοχείο ΙΛΙΟΝ που εκτιμάται ότι λίαν συντόμως επίσης θα ξεκινήσει τη λειτουργία του.
Σημειώνεται ότι οι Ισραηλινοί επενδυτές σκοπεύουν να μετατρέψουν σε ξενοδοχείο και το παλιό κτίριο των γραφείων του ΚΚΕ στη συμβολή της Μαρίκας Κοτοπούλη με τη Βερανζέρου, απέναντι από το Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας, ενώ η πρώτη κίνηση που έχει πραγματοποιηθεί στην ίδια περιοχή αφορά την υπομίσθωση του πρώην «La Mirage».

Νέα Κτυπήματα
Παράλληλα η Brown Hotels προχώρησε στην εξαγορά 3 κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας. Ειδικότερα ετοιμάζει 2 ξενοδοχεία στου Ψυρρή (Ήρας & Σισμάνη και ένα ακόμη στη Σαρρή) και πρόκειται να λειτουργήσει ένα ακόμη σε ένα ακόμη της απόκτημα εμβαδού 1700 τμ. στην οδό Ευρυπίδου 82, όπου κατασκευάζει ξενοδοχείο 100 δωματίων.
Επίσης ο ισραηλινός όμιλος προχώρησε στην απόκτηση ξενοδοχείου άνω των 120 δωματίων στο Σούνιο και ειδικότερα στη θέση Πούντα Ζέζα.
Ακόμη Απέκτησε στη Μύκονο Boutique ξενοδοχείο που ανήκε στην οικογένεια Γρυπάρη.
Τέλος εκμίσθωσε κτίριο 3.500 τ.μ. στη Θεσσαλονίκη με στόχο τη δημιουργία ξενοδοχείου το οποίο λέγεται ότι θα είναι έτοιμο σε 8 μήνες περίπου. Αρχιτέκτονες του επενδυτικού σχεδίου της Θεσσαλονίκης είναι η εταιρεία URBAN SOLE PROJECTS (USP Architects).
«Θέλουμε να ανοίξουμε 11 νέα ξενοδοχεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη», ανέφερε σε δηλώσεις του πρόσφατα o κ. Λεόν Αβιγκαντ, ιδρυτής και συνιδιοκτήτης της αλυσίδας, η οποία μάλιστα για την επέκτασή της στα δύο μεγαλύτερα αστικά κέντρα έχει προχωρήσει σε αγορές και μισθώσεις υφιστάμενων κτιρίων (κυρίως στην περιοχή της Ομόνοιας αλλά και του Συντάγματος για την Αθήνα και στα πέριξ του κέντρου για τη συμπρωτεύουσα) έχοντας ένα ευρύ πλάνο ανακατασκευών.
Ενδεικτικό πάντως της σπουδής της Brown Hotels για την Ελλάδα είναι και οι επαφές που είχαν στα τέλη του καλοκαιριού με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Αδωνη Γεωργιάδη, ενώ έχουν συναντηθεί και με τον υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη.
Μάλιστα λίαν προσφάτως από το βήμα συνεδρίου ακινήτων, όπου βρέθηκε, ο κ. Αβιγκαντ δήλωσε «ερωτευμένος» με την Αθήνα ως τουριστικό προορισμό, χαρακτηρίζοντας τη «νέο Βερολίνο».
Σύμφωνα με τον ίδιο μάλιστα, η απόφαση για επέκταση στην ελληνική αγορά δεν ήταν τόσο επιχειρηματική: «Ερωτεύτηκα την Ελλάδα, βλέπω τη φιλοξενία στη χώρα αυτή ως μια γιορτή, δεν ήταν θέμα αριθμητικής και λογιστικής αυτή η επένδυση. Yπάρχουν πολλοί δεσμοί μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ και θεωρούμε ότι υπάρχουν πολλές ευκαιρίες στην ελληνική αγορά. Εκεί όπου οι άλλοι μπορεί να βλέπουν πολλές προκλήσεις, το ενδεχόμενο υπερπροσφοράς, γραφειοκρατία και δυσκολίες, εμείς βλέπουμε καλό καιρό, θετική διάθεση, πολλούς επισκέπτες και αυξανόμενη ζήτηση από την πελατεία μας».
Στο λυκαυγές του 2021 αναμένεται η λειτουργία του πρώτου ξενοδοχείου της αλυσίδας Moxy Hotels του ομίλου Marriott στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο «Σαρόγλειο Μέγαρο», που βρίσκεται στην οδό Σταδίου 65 στην πλατεία Ομονοίας.
Το ακίνητο εκμίσθωσε για 25 χρόνια, η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Dimand του κ. Δημήτρη Ανδριόπουλου.
Το δε project προχωρά μαζί με την εταιρεία Prodea Investments ΑΕΕΑΠ, που αποτελεί την μεγαλύτερη εταιρεία επενδύσεων σε real estate στην Ελλάδα.
Επίσημαίνεται ότι το Σαρόγλειο είναι συνιδιοκτησίας του Μετοχικού Ταμείου Στρατού και της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (με ποσοστά 62% και 38%, αντίστοιχα) και το οποίο μέχρι πριν από αρκετά χρόνια στέγαζε το Ειρηνοδικείο Αθηνών και έκτοτε παραμένει κλειστό, χρειάζεται εκτεταμένες παρεμβάσεις για να μετατραπεί σε ξενοδοχείο 200 δωματίων και το κόστος της επένδυσης αναμένεται να ανέλθει στα επίπεδα των18 – 19 εκατ. ευρώ.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης