Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Νέα πτώση κατέγραψε το επιχειρηματικό κλίμα για τον Ιανουάριο 2020 - Στις 95,9 μονάδες ο δείκτης Ifo

Γερμανία: Νέα πτώση κατέγραψε το επιχειρηματικό κλίμα για τον Ιανουάριο 2020 - Στις 95,9 μονάδες ο δείκτης Ifo
Τα στοιχεία του Ifo για το επιχειρηματικό κλίμα αποδείχθηκαν κατώτερα των εκτιμήσεων
Απροσδόκητη πτώση κατέγραψε το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία για τον Ιανουάριο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (27/1) στοιχεία του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (Ifo), μετά την ανοδική τροχιά στην οποία είχε βρεθεί κατά τους προηγούμενους μήνες.
Ειδικότερα, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος Ifo διαμορφώθηκε στις 95,9 μονάδες, έναντι 96,3 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί περαιτέρω άνοδος του δείκτη στις 97 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης προσδοκιών που αφορά τους επόμενους μήνες κατέγραψε επίσης πτώση σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2019, και συγκεκριμένα στις 92,9 μονάδες, έναντι 93,9 μονάδων προηγουμένως και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στις 94,8 μονάδες.
Όσον αφορά τον υποδείκτη που σχετίζεται με τις τρέχουσες συνθήκες των επιχειρήσεων, καταγράφηκε άνοδος στις 99,1 μονάδες, έναντι 98,8 μονάδων τον Δεκέμβριο του 2019, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις.
«Ο μεταποιητικός κλάδος της Γερμανίας αναδύεται σιγά σιγά από την κρίση», ανέφερε το Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών που εδρεύει στο Μόναχο, προσθέτοντας ότι «η αβεβαιότητα έχει υποχωρήσει τους τελευταίους δύο-τρεις μήνες, δεχόμενο βοήθεια από τη σαφήνεια γύρω από το Brexit και τη διευθέτιση της εμπορικής διαμάχης ΗΠΑ και Κίνας».
«Η ζήτηση στον μεταποιητικό κλάδο έχει αυξηθεί», προσθέτει το Ινστιτούτο, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «υπάρχουν λόγοι ώστε να είμαστε επιφυλακτικά αισιόδοξοι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης