Τελευταία Νέα
Διεθνή

To ειρηνευτικό σχέδιο για τη Μέση Ανατολή παρουσιάζει ο Trump στον Νetanyahu - «Όχι» από την Παλαιστίνη

To ειρηνευτικό σχέδιο για τη Μέση Ανατολή παρουσιάζει ο Trump στον Νetanyahu - «Όχι» από την Παλαιστίνη
Ο Αμερικανός πρόεδρος θα υποδεχθεί τον Ισραηλινό πρωθυπουργό στον Λευκό Οίκο
Το ειρηνευτικό του σχέδιο για τη Μέση Ανατολή παρουσιάζει σήμερα στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Benjamin Netanyahu ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump, το οποίο ωστόσο έχει ήδη απορριφθεί από τους Παλαιστίνιους.
Ο Αμερικανός πρόεδρος θα υποδεχθεί τον Ισραηλινό πρωθυπουργό στον Λευκό Οίκο.
Ο Trump επαναλαμβάνει ότι θα ήθελε «πραγματικά» να πετύχει εκεί που έχουν αποτύχει οι προκάτοχοί του, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Όμως μέχρι στιγμής δεν έχει εξηγήσει πώς σκοπεύει να πείσει τους Παλαιστίνιους να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αφού θεωρούν ότι η Ουάσινγκτον δεν διαθέτει πλέον την απαραίτητη αξιοπιστία για να ενεργεί ως μεσολαβητής στο Μεσανατολικό.
Το διήμερο πρόγραμμα στον Λευκό Οίκο προμηνύεται γεμάτο.
Σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός θα συναντηθούν στο Οβάλ Γραφείο. Στη συνέχεια ο Trump θα συναντηθεί με τον Benny Gantz, επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Ισραήλ.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινώσει το γραφείο του Αμερικανού προέδρου, καμία από τις συναντήσεις αυτές δεν θα είναι ανοικτή στον Τύπο.
Αύριο Τρίτη, Τrump και Νetanyahu θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου από τον Λευκό Οίκο.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι περιμένει ένα «ιστορικό» σχέδιο από τον Αμερικανό πρόεδρο, τον οποίο έχει χαρακτηρίσει «τον σημαντικότερο φίλο που είχε ποτέ το Ισραήλ».
Από την πλευρά των Παλαιστινίων το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: το κείμενο της συμφωνίας που πρόκειται να παρουσιάσει ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος είναι «ήδη νεκρό».
«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά όλα όσα έχει κάνει μέχρι στιγμής η κυβέρνηση Trump», δήλωσε ο Nabil Abou Roudeina,, εκπρόσωπος του Παλαιστίνιου προέδρου Mahmoud Abbas.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης