Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Στο +16% η Audio Visual μετά τη δημοσίευση του business plan –Στα 39 εκατ. ευρώ η αποτίμηση

tags :
Στο +16% η Audio Visual μετά τη δημοσίευση του business plan –Στα 39 εκατ. ευρώ η αποτίμηση
Λόγω των αυξήσεων κεφαλαίου ο αριθμός των μετοχών έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια και αναμένεται νέα σημαντική αύξηση
Η περιορισμένη ελεύθερη διασπορά, η πρόθεση του βασικού μετόχου να μη βγάλει τη μετοχή από το ΧΑ και να βελτιώσει τη διασπορά, αλλά και η προοπτική κερδών από το 2022 είναι οι βασικοί λόγοι που σήμερα η μετοχή της Audio Visual ενισχύεται κατά 16%.
Σε μία συνεδρίαση όπου οι μετοχές υποχωρούν λόγω του ιού στην Κίνα, η Audio Visual μετά την παρουσίαση της εταιρείας που έκανε την περασμένη Παρασκευή η διοίκηση ενισχύεται κατά 16% και βρίσκεται στα 0,3760 ευρώ με υψηλό όγκο 121 χιλ. τεμάχια.
Ο όμιλος στο πρώτο εξάμηνο του 2019 ολοκλήρωσε την απόκτηση του 40,01% των μετοχών της Kristelcom έναντι 5,8 εκατ. ευρώ.
Η εξαγορά καλύφθηκε από αύξηση κεφαλαίου την οποία κάλυψαν οι βασικοί μέτοχοι.
Σημειώνεται πως σχεδόν κάθε χρόνο η εισηγμένη πραγματοποιεί αύξηση κεφαλαίου με προνομιούχες που στη συνέχεια μετατρέπονται σε κοινές και χρηματοδοτεί την εταιρεία.
Είναι και ο λόγος που η μετοχή είναι σε κανονική διαπραγμάτευση και όχι σε επιτήρηση.
Στο εξάμηνο είχε πωλήσεις 25,8 εκατ. ευρώ και ζημιές 5,9 εκατ. ευρώ με EBITDA 520 χιλ. ευρώ.
Σύμφωνα με το πενταετές πλάνο της διοίκησης το 2024 τα εμφανίσει πωλήσεις 200 εκατ. ευρώ.
Το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου θα πραγματοποιεί η Kristelcom και αναμένεται να φανεί στο δωδεκάμηνο.
Η αποτίμηση ανέρχεται στα 38,6 εκατ. ευρώ με την τιμή της μετοχής να είναι στα 0,3760 ευρώ, ενώ οι βασικοί μέτοχοι μέσω των αυξήσεων παίρνουν τις μετοχές στα 0,70 ευρώ.
Η αγορά προεξοφλεί πως αν γίνει διάθεση μετοχών δε θα γίνει χαμηλότερα από την τιμή που οι βασικοί μέτοχοι έχουν πάρει τις μετοχές μέσω των αυξήσεων κεφαλαίου.
Σημειώνεται πως η καθαρή θέση του ομίλου είναι αρνητική κατά 2,3 εκατ. ευρώ (με το σύνολο μαζί με τις μη ελέγχουσες συμμετοχές να είναι θετικό κατά 1,1 εκατ. ευρώ).
Οι συνολικές υποχρεώσεις ανέρχονται στα 168,4 εκατ. ευρώ.
Η τελευταία αύξηση κεφαλαίου έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και ο αριθμός των μετοχών δύναται να αυξηθεί σημαντικά έναντι των 102,8 εκατ. τεμάχια που είναι σήμερα και να φτάσει τα 160 εκατ. τεμάχια.
Σημειώνεται πως η αύξηση που εκκρεμεί θα γίνει με έκδοση κοινών μετοχών ενώ η ονομαστική αξία της κάθε μετοχής είναι πλέον στα 0,30 ευρώ αφού στο τέλος του 2018 είχε μειωθεί στα 0,30 ευρώ από 0,70 ευρώ. 
Στην οικονομική κατάσταση πρώτου εξαμήνου 2019 αναφέρεται πως δεν αποκλείεται νέα αύξηση κεφαλαίου σε περίπτωση που το κεφάλαιο κίνησης παραμείνει αρνητικό παρά τις δράσεις που έχει δρομολογήσει. 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης