Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ - Ο κοροναϊός επικράτησε της Fitch – Απώλειες με χαμηλό τζίρο

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ - Ο κοροναϊός επικράτησε της Fitch – Απώλειες με χαμηλό τζίρο
ΑΓΟΡΑ: Αν συγκρίνουμε τις απώλειες του ΧΑ με τις ευρωπαϊκές αγορές θα δούμε πως εμείς τα πήγαμε αρκετά καλύτερα. Ίσως αν δεν ήταν η αναβάθμιση από τη Fitch να πηγαίναμε χειρότερα. Καλή εποχή για την έκδοση ομολόγου διάρκειας 15 μηνών από τη χώρα.

Η αγορά μετοχών έδειξε αντοχές και αρκετές περιόρισαν σημαντικά τις απώλειες που κατέγραφαν νωρίς. Χρειάζεται προσοχή σε κάθε περίπτωση, γιατί αυτός ο ιός μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τις οικονομίες αν δεν καταφέρει να περιοριστεί και να αντιμετωπιστεί.

Η αγορά κάνει παράλληλα και μία συνετή διόρθωση και δίνει ευκαιρίες σε όσους ήθελαν να τοποθετηθούν, σε όσους αύξησαν στα ψηλά ρευστότητα να κάνουν τις επιλογές τους. Δεν εξαντλούμε ρευστότητα, δεν κυνηγάμε τιμές και δεν αγνοούμε τα θεμελιώδη των εταιρειών. Είμαστε πιο αισιόδοξοι αναφορικά με τη βελτίωση των αποτελεσμάτων στη χρήση 2020, αλλά δε θα τα βελτιώσουν όλες.

ΟΠΑΠ: Στα 11,26 ευρώ η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών με σκοπό την επανεπένδυση του μερίσματος. Η μετοχή έκλεισε στα 11,60 ευρώ με απώλειες 1,02% όγκο 780 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 3,25 δισ. ευρώ.

ΕΥΔΑΠ: Συνεχίζουν να βγαίνουν κομμάτια, αλλά έχει αποκτήσει αγοραστές η μετοχή, αφού έχει μείνει πίσω σε σύγκριση με κάποιες άλλες. Η μετοχή έγραψε χαμηλό στα 7,48 ευρώ και χωρίς να βγουν στη συνέχεια πολλά κομμάτια έκλεισε στα 7,60 ευρώ αλλά εκεί έμειναν προς πώληση 5 χιλ. τεμάχια.

ΟΛΠ: Αξιοσημείωτη η αντοχή του. Έκλεισε με άνοδο 1,1% και στα 23 ευρώ με όγκο 23 χιλ. τεμάχια. Δεν είναι και λίγα για τα δεδομένα της μετοχής.

LAMDA: Καλή η υποχώρηση της μετοχής και μάλιστα αν τη δούμε από τα πρόσφατα υψηλά η διόρθωση είναι καλή. Οι insiders συνεχίζουν να τοποθετούνται, αλλά η στήλη θα ήθελε μία συνέχιση της διόρθωσης ώστε να βρούμε περιθώριο ανόδου βραχυπρόθεσμα και τεχνικά.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Γύρισε κάτω από τα 10 ευρώ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Με χαμηλό στα 1,8580 ευρώ κατάφερε να βελτιώσει λίγο την εικόνα και να κλείσει στα 1,8920 ευρώ αν και είδε και λίγο καλύτερα επίπεδα πριν το κλείσιμο. Ο όγκος στις 474 χιλ. τεμάχια.

AUDIO VISUAL: Στο επίκεντρο βρέθηκε η μετοχή λόγω της παρουσίασης που έγινε την περασμένη Παρασκευή. Η εταιρεία πιστεύει ότι θα γυρίσει στα κέρδη το 2022 με το τζίρο να φτάνει τα 200 εκατ. ευρώ το 2024. Λίγο μακριά όλα αυτά και εκκρεμεί η αύξηση κεφαλαίου.

Ειπώθηκε ότι ο αριθμός των μετοχών θα αυξηθεί στα 160 εκατ. τεμάχια από 102,8 εκατ. τεμάχια που είναι τώρα. Άρα μιλάμε για μεγάλο dilution. Η καθαρή θέση η συνολική είναι εξαιρετικά μικρή και οι υποχρεώσεις εξαιρετικά μεγάλες. Αυτά τα δεδομένα είναι ανασταλτικά για τη στήλη προκειμένου να «παρακολουθήσει» τη μετοχή.

Βέβαια έχει χαμηλή διασπορά και αν υπάρχει η θέληση, η τιμή της μετοχής μπορεί να αυξηθεί. Στα 0,36 ευρώ και στο +11,11% με υψηλό ημέρας στα 0,38 ευρώ. Ο όγκος στις 163 χιλ. τεμάχια.

MERMEREΝ: Σχεδόν αθόρυβα η τιμή έχει ενισχυθεί. Είχε φανεί κάποια βελτίωση στα αποτελέσματα από το εννεάμηνο. Η βασική πηγή εσόδων βέβαια έρχεται από την Κίνα. Στα 65,80 ευρώ με άνοδο 6,13%.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Μεγάλος και σήμερα ο όγκος στη μετοχή, αλλά κατάφεραν οι αγοραστές σε μία τέτοια συνεδρίαση να οδηγήσουν τον τίτλο υψηλότερα. Στα 0,46 ευρώ η μετοχή με άνοδο 6,48% και όγκο 169 χιλ. τεμάχια.

DOPPLER: Συνεχίζει ανοδικά.

ΚΡΕΚΑ: Παλεύουν να βρουν κομμάτια αλλά που; Εκεί οι αγοραστές στο limit up αλλά ο καθημερινός όγκος δεν είναι αρκετός για να κλείσει στο +20% η μετοχή. Κάποιοι κάνουν κάτι λάθος.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης