Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λιβάνιος (Υφυπουργός Εσωτερικών): Οποιαδήποτε συζήτηση για πρόωρες εκλογές είναι λανθασμένη

tags :
Λιβάνιος (Υφυπουργός Εσωτερικών): Οποιαδήποτε συζήτηση για πρόωρες εκλογές είναι λανθασμένη
Η Χώρα χρειάζεται ηρεμία και κανονικότητα για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα επισήμανε ο Θεόδωρος Λιβάνιος
Οποιαδήποτε συζήτηση για πρόωρες εκλογές είναι λανθασμένη ανέφερε ο υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος μιλώντας για τα τρέχοντα ζητήματα της πολιτικής και κοινωνικής επικαιρότητας, τον εκλογικό νόμο, τις πρόωρες εκλογές και το μεταναστευτικό στα Παραπολιτικά 90,1.
Σχετικά με τον νέο εκλογικό νόμο, ο Θ. Λιβάνιος τόνισε ότι: «Προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά η κυβέρνηση και ειδικότερα ο Πρωθυπουργός είχαν εξαγγείλει ότι η απλή αναλογική θα καταργηθεί στις εθνικές εκλογές, όπως και έγινε με το νέο εκλογικό νόμο, αλλά και στην αυτοδιοίκηση.
Θεωρούμε ότι η χώρα χρειάζεται ισχυρές κυβερνήσεις, οι οποίες μπορεί να είναι είτε μονοκομματικές αν ο ελληνικός λαός δώσει ένα ποσοστό περί του 38-39% στο πρώτο κόμμα, είτε κυβέρνηση συνεργασίας εφόσον το ποσοστό του πρώτου κόμματος είναι μικρότερο.
Αυτό ακριβώς υπηρετεί και ο νέος εκλογικός νόμος, τον οποίο φέραμε στη Βουλή και εγκρίθηκε».
Αναφορικά με τα σενάρια για πρόωρες εκλογές, υπογράμμισε πως «οι αναφορές του κ. Τσίπρα σκοπό έχουν να συσπειρώσουν τη δική του κοινοβουλευτική ομάδα και το δικό του κόμμα ενόψει του προσεχούς συνεδρίου» και πρόσθεσε ότι «αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο Ελληνικός λαός έδωσε στη ΝΔ μια αυτοδύναμη κυβέρνηση με μια σημαντική πλειοψηφία 158 εδρών και θεωρώ ότι οποιαδήποτε συζήτηση για εκλογές αυτή τη στιγμή είναι παντελώς λανθασμένη.
«Υπάρχουν πολλά προβλήματα τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούνε και η χώρα χρειάζεται και σταθερότητα και ηρεμία και κανονικότητα προκειμένου να τα αντιμετωπίσει», συμπλήρωσε.
Παράλληλα δήλωσε πως υπάρχουν και εσωτερικά ζητήματα και εξωτερικά ζητήματα και ότι σύμφωνα με τον ίδιο «η κουβέντα για εκλογές έξι μήνες μετά τις προηγούμενες εκλογές μόνο κακό κάνει». «Και εν πάσει περιπτώσει επειδή ο ελληνικός λαός έδωσε ισχυρή αυτοδυναμία στη ΝΔ δεν νομίζω ότι μπορεί να πεισθεί με το επιχείρημα να "καεί" η απλή αναλογική», προσθέτοντας πως «ο ελληνικός λαός έδωσε εντολή για να λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και όχι για να λυθούν τα προβλήματα της απλής αναλογικής».

Να συμβάλλουν όλοι στην αποσυμφόρηση των νησιών από τους πρόσφυγες

Ερωτηθείς αν είναι ώριμες οι περιφέρειες και οι δήμοι να δεχτούν ένα κομμάτι από το βάρος του μεταναστευτικού ζητήματος ανέφερε ότι: «Όλοι πρέπει να συμβάλλουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων στην ανακούφιση των νησιών από το προσφυγικό πρόβλημα.
Προφανώς θα υπάρξουν και ανταποδοτικά οφέλη για αυτούς που φιλοξενούν πρόσφυγες, αλλά νομίζω ότι αυτό που έχει σημασία είναι να ανακουφιστούν τα νησιά, να επιτηρηθούν καλύτερα τα σύνορα, να επαναπροωθηθούν άμεσα στις χώρες προέλευσης όσοι δεν δικαιούνται προστασίας και να σταματήσουμε να φορτώνουμε τα νησιά και να δημιουργούμε προβλήματα στην καθημερινότητα των κατοίκων» υπογράμμισε ο κ. Λιβάνιος.
Ακόμη εξέφρασε την γνώμη «ότι όλοι θα συμβάλλουν παρά τις όποιες αντιδράσεις πιθανών υπάρχουν σε τοπικό επίπεδο, αυτό θα γίνει με προσεκτικό σχεδιασμό και είναι πάρα πολύ σημαντικό η επαναδημιουργία του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής διότι αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση αξιολογεί τις καταστάσεις και προβαίνει άμεσα σε διορθωτικά βήματα όπου είναι απαραίτητο».
«Ο νέος υπουργός έχει ιδιαίτερα δύσκολο έργο, όλοι εμείς θα τον υποστηρίξουμε σε ό,τι χρειάζεται προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτό το τεράστιο πρόβλημα» ανέφερε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης