Τελευταία Νέα
Speculator

Θα πετύχει η δημόσια πρόταση της Καράτζης – Οι λόγοι που δεν έχει ξεπεράσει ακόμα το 90%

Θα πετύχει η δημόσια πρόταση της Καράτζης – Οι λόγοι που δεν έχει ξεπεράσει ακόμα το 90%
Με βάση το χθεσινό κλείσιμο (27/1) λείπουν λιγότερες από 400 χιλ. μετοχές για να στεφθεί με επιτυχία η δημόσια πρόταση
Δεδομένη θεωρούν την επιτυχία της δημόσιας πρότασης μέτοχοι με σημαντικό ποσοστό μειοψηφίας στην Καράτζης.
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση η συγκέντρωση μετοχών άμεσα και έμμεσα από το βασικό μέτοχοι ανέρχεται στο 87,31%.
Μένει λοιπόν ποσοστό μικρότερο από 3% για να ξεπεράσει το 90% ο βασικός μέτοχος και να υπάρξει δικαίωμα εξόδου από το ΧΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι λόγοι που δεν έχει ακόμα ξεπεράσει το 90% είναι δύο:
Από τη μία δεν ήταν έτοιμες οι σχετικές συμβάσεις που θα έδιναν καλύτερη προμήθεια σε πωλητές, ώστε να δώσουν τις μετοχές τους και από την άλλη το γεγονός ότι δεν υπάρχει κάποια ευκαιρία όπως τονίζουν χαρακτηριστικά το Bankingnews για να τοποθετήσουν τα κεφάλαια.
Η εντολή που υπάρχει στα 10 ευρώ ερμηνεύεται από τους «μικρομετόχους» ως ασφάλεια καθώς όταν βρουν κάποια επενδυτική ευκαιρία για να τοποθετήσουν κεφάλαια, δίνουν μετοχές και αγοράζουν νέες.
«Είναι σα να υπάρχουν τα λεφτά στην τράπεζα και απλώς να κάνεις μεταφορά» σημειώνουν χαρακτηριστικά.
Θα πρέπει να τονιστεί πως στην εισηγμένοι υπάρχουν μέτοχοι μειοψηφίας με σημαντικό ποσοστό από αυτό που έχει μείνει σε ελεύθερη διασπορά.
Με βάση το χθεσινό κλείσιμο (27/1) λείπουν λιγότερες από 400 χιλ. μετοχές για να στεφθεί με επιτυχία η δημόσια πρόταση.
Από κάποιες χρηματιστηριακές πάντως (τραπεζικές και μη) γίνονται τα απαραίτητα τηλέφωνα στους επενδυτές και ειδικά εκείνους που έχουν μικρό αριθμό μετοχών προκειμένου να προχωρήσουν στην πώληση των μετοχών.
Υπάρχουν αρκετοί μέτοχοι με αριθμό μετοχών 100 τεμάχια και κάτω και κάποιοι από αυτούς τα έχουν από την εποχή της δημόσιας εγγραφής, όταν τότε είχαν λάβει 60 μετοχές.
Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι σήμερα δεν έχουν υπάρξει αγορές πάνω από τα 10 ευρώ που σημαίνει ότι η δημόσια πρόταση δεν έχει τύχει κάποια προσπάθειας να μπλοκαριστεί.
Υπενθυμίζεται πως μαζί με την Καράτζης «τρέχουν» άλλες τρεις δημόσιες προτάσεις (Νηρεύς, Σελόντα και Περσεύς), ενώ πληροφορίες του Bankingnews αναφέρουν πως πιθανότατα θα υπάρξει άλλη μία δημόσια πρόταση το επόμενο χρονικό διάστημα και αφορά μικρομεσαία εταιρεία του Ελληνικού Χρηματιστηρίου.
Η εισηγμένη Ελτράκ από χθες (27/1) τέθηκε εκτός ΧΑ μετά από επιτυχημένη δημόσια πρόταση και λίγες μέρες νωρίτερα η FG Europe τέθηκε για τον ίδιο λόγο εκτός διαπραγμάτευσης.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης