Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Ανάπτυξη 1,1% προβλέπει η κυβέρνηση για το 2020 από αύξηση ΑΕΠ 0,6% το 2019

tags :
Γερμανία: Ανάπτυξη 1,1% προβλέπει η κυβέρνηση για το 2020 από αύξηση ΑΕΠ 0,6% το 2019
Αισιόδοξη για οικονομική ανάπτυξη 1,1% εμφανίζεται η γερμανική κυβέρνηση, αναθεωρώντας το αρχικό ποσοστό του 1%
Αισιόδοξη πως θα αγγίξει το 1,1% η ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας το 2020, εμφανίζεται η γερμανική κυβέρνηση μετά το 0,6% που κατέγραψε o ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ το 2019.
Αναθεωρεί έτσι, όπως υποστηρίζει το Bloomberg το αρχικό 1% ανάπτυξης του ΑΕΠ, που είχε προβλέψει για φέτος η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, μετά το 0,6% που σημείωσε το 2019 και ήταν ο βραδύτερος ρυθμός ανάπτυξης εδώ και έξι χρόνια, εν μέσω παγκόσμιων εμπορικών εντάσεων που επιβάρυναν την άμεσα εξαρτημένη από τις εξαγωγές οικονομία.
 
Ωστόσο, θα πρέπει να επισημανθεί πως για την ώρα ο ρυθμός ανάπτυξης πετά χαμηλά, γεγονός μη αναμενόμενο, για το κλίμα μεταξύ των Γερμανών επενδυτών τον Ιανουάριο όπως προτάσσει ο δείκτης Ifo, υποδηλώνοντας ότι η γερμανική οικονομία δεν είχε δυναμικό ξεκίνημα με την νέα χρονιά.
Το υπουργείο Οικονομίας έχει προγραμματίσει να δημοσιεύσει την ετήσια οικονομική έκθεση, συμπεριλαμβανομένων των προβλέψεων για το 2020, την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου.
Υπενθυμίζεται πως το Reuters ανέφερε προηγουμένως εκτίμηση για ρυθμό ανάπτυξης 1,1%, ενώ η εφημερίδα Handelsblatt την περασμένη εβδομάδα ανέφερε πρόβλεψη για 1,1%-1,2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης