Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εξαπλώνεται η επιδημία του κοροναϊού – Στους 106 οι νεκροί, πρώτο θύμα στο Πεκίνο

tags :
Εξαπλώνεται η επιδημία του κοροναϊού – Στους 106 οι νεκροί, πρώτο θύμα στο Πεκίνο
Για σχεδόν 1.300 νέα κρούσματα έκαναν  λόγο οι υγειονομικές αρχές της Κίνας
Στους 106 ανέρχεται πλέον ο αριθμός των νεκρών στην Κίνα από την επιδημία της ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός, ενώ καταγράφηκε και το πρώτο θύμα στο Πεκίνο.
Παράλληλα οι Αρχές ανακοίνωσαν σήμερα Τρίτη 28/1 σχεδόν 1.300 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ανακοίνωσαν οι αρχές σήμερα.
Οι υγειονομικές αρχές της επαρχίας Χουμπέι (κεντρική Κίνα), όπου ξέσπασε η επιδημία, έκαναν λόγο για 24 νέους θανάτους και 1.291 κρούσματα, γεγονός που σημαίνει ότι ο αριθμός των ασθενών που έχει επιβεβαιωθεί πως έχουν μολυνθεί από τον κοροναϊό ανέρχεται σε πάνω από 4.000 σε όλη την κινεζική επικράτεια.
Την ίδια στιγμή η Κίνα διαβεβαιώνει τον ΟΗΕ ότι «έχει την πλήρη δυνατότητα» και την «πίστη» ότι μπορεί να νικήσει «τη μάχη εναντίον της επιδημίας».
Ο πρεσβευτής της Κίνας στον ΟΗΕ ανέφερε στον γ.γ. του ΟΗΕ, Antonio Guterres ότι η χώρα του είναι αντιμέτωπη με μια «κρίσιμη στιγμή», εκθέτοντας στον ΓΓ την κατάσταση και τα μέσα που έχει επιστρατεύσει για να αντιμετωπίσει τον νέο κοροναϊό.
Η Κίνα «συνεργάζεται με τη διεθνή κοινότητα με ανοικτό πνεύμα, με διαφάνεια και επιστημονικό συντονισμό» είπε ο Κινέζος πρεσβευτής, τονίζοντας ότι με «συναίσθηση της ευθύνης της, η Κίνα δεν φείδεται καμιάς προσπάθειας για να ανακόψει την εξάπλωση του ιού και να σώσει ζωές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης