Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχωρούν οι αγορές της Ασίας μετά τις απώλειες στη Wall - Στο -0,55% ο Nikkei, «βουτιά» -3,09% για τον Kospi

tags :
Υποχωρούν οι αγορές της Ασίας μετά τις απώλειες στη Wall - Στο -0,55% ο Nikkei, «βουτιά» -3,09% για τον Kospi
Ο δείκτης S&P/ASX 200 έκλεισε με σημαντικές απώλειες της τάξεως του -1,35% στις 6.994,50 μονάδες
Νέες απώλειες κατέγραψαν σήμερα Τρίτη (28/1) οι αγορές της Ασίας, μετά την πτώση που σημειώθηκε χθες στη Wall Street, καθώς οι αγορές στην Κίνα και το Χονγκ Κονγκ παρέμειναν για μία ακόμα ημέρα κλειστές λόγω αργίας.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με απώλειες της τάξεως του -0,55% στις 23.150,71 μονάδες, ενώ μεγαλύτερη ήταν η πτώση για τον δείκτη S&P/ASX 200 στην Αυστραλία, και συγκεκριμένα στο -1,35% και τις 6.994,50 μονάδες.
Ο δείκτης STI στη Σιγκαπούρη καταγράφει πτώση της τάξεως του -1,67% στις 3.186,06 μονάδες, την ίδια στγιμή που ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα, ο οποίος ήταν κλειστός τις προηγούμενες ημέρες επίσης λόγω αργίας, σημείωσε «βουτιά» -3,09% στις 2.176,72 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης IDX Composite στην Ινδονησία υποχωρεί κατά -0,54% στις 6.099,96 μονάδες, ενώ αντίθετα ο δείκτης SET στην Ταϋλάνδη καταγράφει οριακή άνοδο της τάξεως του +0,17% στις 1.526,74 μονάδες.
Χθες, οι αγορές στη Wall Street κατέγραψαν σημαντικές απώλειες, με τον δείκτη Nasdaq να σημειώνει τη μεγαλύτερη πτώση μεταξύ των τριών δεικτών, και συγκεκριμένα στο -1,89% και τις 9.139,31 μονάδες.
Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα καταγράφοντας απώλειες, γεγονός που είχε να συμβεί από τις αρχές Αυγούστου του 2019, υποχωρώντας κατά -1,57% στις 28.535,80 μονάδες.
Όσον αφορά τον δείκτη S&P 500, σημειώθηκε επίσης πτώση κατά -1,57% στις 3.243,63 μονάδες, γεγονός που αποτελεί τις μεγαλύτερες ημερήσιες απώλειες του δείκτη από τις αρχές Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με τον αναλυτή αγορών της OANDA, Jefrrey Halley, «η διάρκεια και το βάθος της διόρθωσης εξαρτόνται τόσο από την επιτυχία των προσπαθειών της Κίνας να περιορίσει την εξάπλωση του ιού όσο και από την επικράτηση της εμφάνισής της σε διεθνές επίπεδο».
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής αναλυτής αγορών της Prudential Financial, Quincy Krosby, ανέφερε ότι «κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου εμφανίστηκαν περισσότερα κρούσματα, γεγονός που ανησύχησε τους επενδυτές ότι αυτό μπορεί να είναι ένα συμβάν με μεγαλύτερη διάρκεια».
«Το επόμενο ερώτημα είναι τι θα συμβέι στην παγκόσμια ανάπτυξη εάν αυτό το συμβάν συνεχιστεί και μεγαλώσει», πρόσθεσε ο κ. Krosby.
Οι κινεζικές αρχές επέκτειναν την αργία για το νέο έτος κατά τρεις ημέρες, προκειμένου να περιορίσουν τις δημόσιες συγκεντρώσεις, ενώ μέχρι στγιμής έχουν εμφανιστεί κρούσματα σε δώδεκα ακόμα χώρες, συμπεριλαμβανομένων και των Ηνωμένων Πολιτειών.
«Οι αγορές μισούν την αβεβαιότητα, και ο κοροναϊός είναι η μεγαλύτερη αβεβαιότητα, καθώς κανείς δε γνωρίζει πόσο άσχημα θα πλήξει την παγκόσμια οικονομία», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος έρευνας παγκόσμιων αγορών της FTSE Russell, Alec Young.
Στο μέτωπο των μακροοικονομικών στοιχείων, σταθερό ρυθμό ανόδου κατέγραψαν οι τιμές παραγωγού στην Ιαπωνία τον Δεκέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας, τα οποία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά +2,1% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2018, έναντι ετήσιας ανόδου επίσης στο +2,1% τον Νοέμβριο του 2019.
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, οι τιμές παραγωγού παρέμειναν αμετάβλητες, έναντι μηνιαίας ανόδου +0,2% τον Νοέμβριο του περασμένου έτους.
Οι τομείς που σημείωσαν άνοδο σε ετήσια βάση ήταν αυτοί των μεταφορών, των επικοινωνιών, των χρηματοοικονομικών και της ασφάλισης, ενώ αντίθετα οι τιμές στους τομείς διαφήμισης και ασφάλειας κατέγραψαν πτώση.
Για το σύνολο του 2019, οι τιμές παραγωγού ενισχύθηκαν κατά +1,1% σε σύγκριση με το 2018, γεγονός που αποτελεί οριακή επιβράδυνση σε σχέση με το +1,2% του προηγούμενου έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης