Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βρούτσης (υπ.Εργασίας): Νόμος του κράτους έως τις 20/2 το νέο ασφαλιστικό – Πάνω από 1 εκατομμύριο οι ωφελούμενοι

Βρούτσης (υπ.Εργασίας): Νόμος του κράτους έως τις 20/2 το νέο ασφαλιστικό – Πάνω από 1 εκατομμύριο οι ωφελούμενοι
Όλοι οι εργαζόμενοι που θα βγουν με το νέο νόμο σε σύνταξη θα πάρουν αύξηση σε σχέση με το νόμο Κατρούγκαλου είπε ο κ.Βρούτσης
Την εκτίμηση ότι έως τις 20 Φεβρουαρίου θα είναι νόμος του Κράτους το νέο ασφαλιστικό σύστημα διατύπωσε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, τονίζοντας ότι από το νέο νόμο οι ωφελούμενοι θα είναι πάνω από ένα εκατομμύριο.
Σε δηλώσεις του στο Θέμα Fm ο κ.Βρούτσης είπε ότι από τις διατάξεις του νέου ασφαλιστικού δεν προκύπτει καμία μείωση παρά μόνο αυξήσεις στις συντάξεις.
Όπως είπε, υπάρχουν δύο πυλώνες στις αυξήσεις με το νέο ασφαλιστικό.
«Αλλάζει το μέλλον.
Όλοι οι εργαζόμενοι που θα βγουν με τον νέο νόμο θα πάρουν αύξηση σε σχέση με τον νόμο Κατρούγκαλου εφόσον έχουν 30 χρόνια και 1 ημέρα εργασίας.
Για τους σημερινούς συνταξιούχους υπάρχουν δύο περιπτώσεις: εάν η αύξηση υπολείπεται της προσωπικής διαφοράς, θα συμψηφιστεί και, εάν η προσωπική διαφορά είναι μικρότερη ή δεν υπάρχει, θα υπάρχουν αυξήσεις» τόνισε ο κ.Βρούτσης, αναφέροντας πως «οι ωφελούμενοι από τις αλλαγές είναι πάνω από εκατομμύριο».
Αναφερόμενος στους δικαιούχους επικουρικών συντάξεων, στους οποίους είχε μπει πλαφόν στα 1.300 ευρώ από τον νόμο Κατρούγκαλου, ο κ.Βρούτσης είπε ότι «ο αριθμός των ανθρώπων που θα δουν αυξήσεις φτάνει τις 300.000, με τις αυξήσεις να κυμαίνονται από 5 ευρώ έως 200 ευρώ και μεσοσταθμικά τα 99,5 ευρώ».
«Στο νομοσχέδιό μας υπάρχει η πρωτοφανής διαφορά ότι δεν υπάρχει ούτε μια σύνταξη που θα μειωθεί» τόνισε ο υπ.Εργασίας, ο οποίος διέψευσε κατηγορηματικά τα περί διαφωνιών του με τον Χρήστο Σταϊκούρα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η κόντρα με τον Σταϊκούρα ισχύει στη φαντασία κάποιων με δημοσιογραφικά σενάρια».
Επανέλαβε, τέλος, ότι «από 1η Ιουνίου 2020 προσπαθούμε το 1/3 των νέων συντάξεων να βγαίνει με ένα κουμπί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης