Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιδημιολόγοι προειδοποιούν: Η επιδημία του κοροναϊού θα διαρκέσει μήνες – Θα προσβάλει εκατομμύρια

tags :
Επιδημιολόγοι προειδοποιούν: Η επιδημία του κοροναϊού θα διαρκέσει μήνες – Θα προσβάλει εκατομμύρια
Το καλύτερο σενάριο είναι η επιδημία να αρχίσει να υποχωρεί μετά το καλοκαίρι αναφέρουν επιστήμονες
Παρά την εμπιστοσύνη που εξέφρασε ο Tedros Adhanom Ghebreyesus, επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, στην ικανότητα της Κίνας να περιορίσει την εξάπλωση του νέου κοροναϊού, ειδικοί επιδημιολόγοι εμφανίζονται ιδιαίτερα απαισιόδοξοι τόσο ως προς τη διάρκεια όσο και ως προς τα «θύματα» της επιδημίας.
Ο David Fishman, επιδημιολόγος στο πανεπιστήμιο του Τορόντο, εκτίμησε – βάσει των διαθέσιμων στοιχείων – ότι ο νέος κοροναϊός θα διαρκέσει αρκετούς μήνες και ότι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι θα προσβληθούν από την ιογενή πνευμονία που προκαλεί ο κοροναϊός.
«Το καλύτερο σενάριο θα ήταν η επιδημία να συνεχιστεί την άνοιξη, το καλοκαίρι και στη συνέχεια να υποχωρήσει» ανέφερε ο Fishman ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο Alejandro Vespigani, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Northeastern - δημοσιεύει αναλύσεις για την εξέλιξη της επιδημίας σε πραγματικό χρόνο -, ο οποίος υποστηρίζει πως η επιδημία σαφώς και δεν πρόκειται να σταματήσει ούτε την επόμενη εβδομάδα ούτε τον επόμενο μήνα.
Σύμφωνα με την ομάδα ερευνητών του Vespigani, o αριθμός των κρουσμάτων από το νέο κοροναϊό έχουν ξεπεράσει τα 25.000 στην Κίνα, την ώρα πάντως που ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Χόνγκ Κόνγκ εκτιμούν ότι τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 40.000.
Πρόκειται για αριθμούς που απέχουν κατά πολύ από τα στοιχεία των υγειονομικών αρχών της Κίνας, σύμφωνα με τις οποίες τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 4.500 στην Κίνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης