Ουγγαρία: Προειδοποιητικά πυρά κατά 60 μεταναστών στα σύνορα με τη Σερβία

Ουγγαρία: Προειδοποιητικά πυρά κατά 60 μεταναστών στα σύνορα με τη Σερβία
Σύμφωνα με την αστυνομία, η ομάδα των μεταναστών επιχείρησε να εισέλθει στο ουγγρικό έδαφος από το πέρασμα Ρόζκε
Ούγγρος αξιωματικός ασφαλείας έριξε προειδοποιητικά πυρά όταν περίπου 60 επίδοξοι μετανάστες επιχείρησαν να εισέλθουν στο έδαφος της χώρας του μέσω ενός σημείου ελέγχου στο νότιο σύνορο της Ουγγαρίας με τη Σερβία, ανακοίνωσε η αστυνομία.
Δεν υπήρξε τραυματισμός κατά το περιστατικό, δήλωσε η εκπρόσωπος Szilvia Szabo, όπως μεταδίδει το Reuters.
Σύμφωνα με την αστυνομία, η ομάδα των μεταναστών επιχείρησε να εισέλθει στο ουγγρικό έδαφος από το πέρασμα Ρόζκε, αναγκάζοντας τον αξιωματικό ασφαλείας να ανοίξει πυρ.
Το πέρασμα αυτό ήταν θέατρο των μεγάλης έκτασης επεισοδίων στο αποκορύφωμα της μεταναστευτικής κρίσης στην Ευρώπη το 2015 όταν η αστυνομία συγκρούστηκε με χιλιάδες ανθρώπους που επιχειρούσαν να περάσουν σε έδαφος της ΕΕ μέσω των ουγγρικών συνόρων.
Ο πρωθυπουργός Viktor Orban διέταξε στη συνέχεια την ανέγερση μεταλλικού φράχτη κατά μήκος των συνόρων της χώρας ώστε να μειωθούν οι αφίξεις μεταναστών.
Αλλά στο τέλος του περασμένου χρόνου οι αφίξεις άρχισαν να αυξάνονται εκ νέου και αυτή τη στιγμή σημειώνονται πολλές εκατοντάδες απόπειρες εισόδου κάθε εβδομάδα.
Οι περισσότεροι από τους μετανάστες που επιχείρησαν σήμερα να εισέλθουν στην Ουγγαρία απέτυχαν και οι τέσσερις που κατάφεραν να εισέλθουν συνελήφθησαν, είπε η αστυνομία και πρόσθεσε ότι το πέρασμα έκλεισε.
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS