Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πληρώνουν μισθοφόρους και δίνουν όπλα στον Haftar

tags :
Erdogan: Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πληρώνουν μισθοφόρους και δίνουν όπλα στον Haftar
Ο Haftar είναι ένας ψεύτης υποστήριξε ο πρόεδρος της Τουρκίας
Τη θέση ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα παρέχουν οικονομική βοήθεια και προμηθεύουν με όπλα τον Λίβυο στρατάρχη Khalifa Haftar διατύπωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan.
Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους επί του προεδρικού αεροπλάνου που τον μεταφέρει σήμερα από την Αλγερία στην Γκάμπια ο Erdogan υποστήριξε πως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα παρέχουν οικονομική υποστήριξη σε Ρώσους μισθοφόρους που φέρεται ότι βοηθούν τον διοικητή του Λιβυκού Εθνικού Στρατού στρατάρχη Khalifa Haftar στη Λιβύη.
«Στη διάρκεια της επίσκεψης της καγκελαρίου Angela Merkel στην Τουρκία, συζητήσαμε εκτενώς αυτό το θέμα με την κατάσταση στη Λιβύη.
Τους είπαμε ότι ο Haftar είναι ένας ψεύτης και ότι υποθάλπουν αυτόν τον ψεύτη.
Η Αίγυπτος είναι ο υποστηρικτής-κλειδί του Haftar, καθώς και οι αρχές στο Αμπού Ντάμπι» είπε ο Erdogan, επισημαίνοντας πως «τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όχι μόνο παρέχουν οικονομική βοήθεια, αλλά επίσης προμηθεύουν όπλα και εξοπλισμούς».
Εν τω μεταξύ, σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ της Ρωσίας, M. Bogdanov είπε ότι η κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη αντέχει σε σημαντικό βαθμό, όμως παραβιάζεται κατά διαστήματα από εξτρεμιστές.
«Η κατάπαυση του πυρός εν γένει τηρείται, όμως σημειώνονται παραβιάσεις, πολύ περισσότερο που ο στρατός δεν αντιμετωπίζει τακτικές δυνάμεις, αλλά ένοπλες ομάδες, πολύ συχνά εξτρεμιστικής φύσης, οι οποίες δεν είναι πολύ πειθαρχημένες» τόνισε ο Bogdanov, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την κατάσταση στη Λιβύη.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης