Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Δεν μπόρεσε να βγάλει αντίδραση, χαμηλός ο τζίρος

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Δεν μπόρεσε να βγάλει αντίδραση, χαμηλός ο τζίρος
ΑΓΟΡΑ: Πήγε για την αντίδραση, αλλά δεν τα κατάφερε, έστω και όταν Ευρώπη και ΗΠΑ είχαν μικρή άνοδο. Ο τζίρος χαμηλός και μάλλον βάρυνε την εικόνα η υποχώρηση του ΟΠΑΠ προς την τιμή της επανεπενδυσης του μερίσματος. Είχαν όμως και αρκετές μετοχές ενδιαφέρον.

Πιέστηκε στο κλείσιμο η Eurobank με αποτέλεσμα να κλείσει στο χαμηλό ημέρας η μετοχή και στα 0,86 ευρώ. Πιέστηκε επίσης ο ΟΤΕ και η Jumbo. «Πλάτη» έβαλε η Coca Cola, ενώ ξεχώρισε η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ που έκλεισε σε υψηλά περίπου 12 ετών.

ΕΥΔΑΠ: Πάλι πολλά χαρτιά. Μας αναγκάζουν να γίνουμε πιο προσεκτικοί έστω και αν η θέση της στήλης ήταν για «παρακολούθηση» από τα 7,30 ευρώ και κάτω (στις επιλογές με 7,19 ευρώ). Πήγε πάλι προς τα 7,60 ευρώ αλλά δε μπόρεσε να ξεφύγει. Δε βοήθησε και το κλίμα, αλλά ο προβληματισμός μας έχει να κάνει με τον όγκο.

Ίσως κάποιοι να ξέρουν κάτι παραπάνω αναφορικά με την αναμενόμενη συμφωνία για την τιμή του αδιύλιστου ύδατος. Πιθανότατα θα μπει κάποια τέλος που δε γνωρίζουμε αν θα μπορέσει η εταιρεία να το περάσει στον καταναλωτή. Παραμένουμε θετικοί, αλλά και αυξημένη εγρήγορση.

Στα 7.60 ευρώ και αμετάβλητη έκλεισε η μετοχή με όγκο 136 χιλ. τεμάχια, ενώ έμειναν στους πωλητές στην τιμή κλεισίματος άλλα 5 χιλ. τεμάχια περίπου προς πώληση. Η αποτίμηση στα 809 εκατ. ευρώ.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Η συμφωνία της CVC για τις μαρίνες έδωσε κίνηση στη μετοχή λένε κάποιες πηγές από την αγορά, αν και οι πληροφορίες της στήλης αποδίδουν την κίνηση στη Μαρίνα της Καλαμάτας, όπου μάλλον η Κυριακούλης αυξάνει το ποσοστό της εκεί. Θα υπάρξει λογικά επίσημη ανακοίνωση.

Πρόκειται για εξαιρετική μαρίνα και η κίνηση θα σηματοδοτήσει την επιχειρηματική αφύπνιση της εταιρείας. Στα 2,24 ευρώ με άνοδο 6,67% και όγκο 42 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 17 εκατ. ευρώ.

BYTE: Δεν μπορεί να έχει 18,8 εκατ. ευρώ αποτίμηση και οι άλλες του κλάδου να έχουν πολλαπλάσια. Στο +5,31% και στα 1,19 ευρώ με αποτίμηση 18,8 εκατ. ευρώ.

REDS: Πάει για τη διάσπαση. Σε νέα υψηλά η μετοχή. Πήγε ενδοσυνεδριακά μέχρι τα 1,36 ευρώ και έκλεισε στα 1,33 ευρώ με άνοδο 3,50% και όγκο 48 χιλ. τεμάχια.

IDEAL: Αφυπνίζεται και αυξάνει όγκους συναλλαγών. Θετική εξέλιξη καθώς η μετοχή είναι αρκετά φθηνή. Στα 1,21 ευρώ και στο +10% με όγκο 13 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 10 εκατ. ευρώ.

AUDIO VISUAL: Λογική κίνηση θα λέγαμε. Στα 0,3440 ευρώ και στο -4,44% με όγκο 72 χιλ. τεμάχια ενώ έμειναν ανεκτέλεστα στους πωλητές 17 χιλ. τεμάχια.

DOPPLER: Να διορθώσει και αυτή. Τέτοιο ράλι έκανε, να πάρουν και κάποιοι τα κέρδη τους. Υγεία δείχνει η κίνηση.

SPACE: Εντυπωσιακή η κίνηση με καλό όγκο. Στα 5,76% και στο +4,73%. Η αποτίμηση στα 37,1 εκατ. ευρώ.

PROFILE: Εντυπωσιάσει και αυτή αφού πήγε στα 4,15 ευρώ και σχετικά με μεγάλη ευκολία. Δεν υπάρχουν πολλά κομμάτια «αδέσποτα». Η αποτίμηση στα 49 εκατ. ευρώ.

QUEST: Με όγκο 57 χιλ. τεμάχια, παρέχεται ρευστότητα στη μετοχή από τον βασικό μέτοχο. Στα 9,22 ευρώ με άνοδο 2,90% και όγκο 57 χιλ. τεμάχια.

MLS (απάντηση): Όντως η αποτίμηση έχει υποχωρήσει αρκετά, αλλά η στήλη δεν την «παρακολουθεί». Έχουν δημοσιευτεί αρκετά σενάρια και για τα ομόλογα της εταιρείας, που έχουν διαψευστεί, αλλά η στήλη δεν μπορεί να τα αποκλείσει.

ΚΛΜ: Έκανε όγκο 16 χιλ. τεμάχια και στο κλείσιμο στα 0,79 ευρώ πουλούσαν 17 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης