Υπόθεση Novartis - Αθανασίου (πρώην οικονομικός εισαγγελέας): Ο Παπαγγελόπουλος με πίεζε για Αλαφούζο και Βγενόπουλο

Υπόθεση Novartis - Αθανασίου (πρώην οικονομικός εισαγγελέας): Ο Παπαγγελόπουλος με πίεζε για Αλαφούζο και Βγενόπουλο
Ο πρώην οικονομικός εισαγγελέας κατήγγειλε πως ο κ. Παπαγγελόπουλος τον πίεσε αφόρητα για την υπόθεση Βγενόπουλου
Σε βαριές καταγγελίες εις βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, προχώρησε σήμερα (28/1/2020) ο πρώην οικονομικός εισαγγελέας, Παναγιώτης Αθανασίου.
Ειδικότερα, κατά την κατάθεση του στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής υποστήριξε ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος του ασκούσε πιέσεις για τον Γιάννη Αλαφούζο αλλά και τον Ανδρέα Βγενόπουλο.
«Σε μια επίσκεψη μου είπε "Παναγιώτη μου την εξουσία που έχω σήμερα με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν την είχα ποτέ στη ζωή μου".
Και σκεφτόμουν "γιατί δεν τη χρησιμοποιεί για να μας δώσουν εργαλεία και κόσμο για την έρευνα μας στις λίστα Lagarde"; Με πίκρανε.
Στην πορεία με καλούσε για να πληροφορείται εξέλιξη υποθέσεων, κυρίως καναλαρχών.
Με πίεζε για Αλαφούζο.
Του έλεγα πως δεν υπήρχε καμία σκοπιμότητα.
Στις 9/8/2016 με παίρνει ο επίκουρος εισαγγελέας Δραγάτσης και μου λέει "πρέπει να έλθω στην πατρίδα σου για ένα επείγον υπηρεσιακό θέμα. Δεν μπορώ να σου πω από τηλέφωνο. Μόνο από κοντά".
Όντως τον είδα. "Σου έφερα να υπογράψεις τη διάταξη δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων του Αλαφουζου". Και του λέω γιατί να το κάνω εγώ; τελικά την υπέγραψα. Δεν γινόταν διαφορετικά».
Μάλιστα ο κ. Αθανασίου ανέφερε πως ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος τον πίεσε αφόρητα για την υπόθεση Βγενόπουλου, ενώ αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη του ότι του είχε ζητήσει να φτιάξει στοιχεία για τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαχρήστο.
«Για Βγενόπουλο μας πίεζε αφόρητα.
Έφθασε στο σημείο να απειλεί ότι αν δεν τελειώσει άμεσα ο φορολογικός έλεγχος θα "βγω στα κανάλια και θα πω ότι τα έχουν αρπάξει από τον Βγενοπουλο"!!!
Τον ρώτησα "μα τι είναι αυτά που λες; έχεις στοιχεία"; απάντησε"
Όχι όμως είμαι σίγουρος πως θα έχουν αρπάξει"!!!!! Μου είπε έχεις τίποτα για δημοσιογράφο Παπαχρήστο; Λεω όχι. Δεν μπορείς να φτιάξεις κάτι; έμεινα εμβρόντητος.
Δεν το πίστευα ότι υπουργός έλεγε τέτοια να φτιάξω κάτι».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS