Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καραμανλής (Υπ. Υποδομών): Η κυβέρνηση Τσίπρα χάρισε 500 εκατ. ευρώ πανωπροίκια στους εργολάβους

tags :
Καραμανλής (Υπ. Υποδομών): Η κυβέρνηση Τσίπρα χάρισε 500 εκατ. ευρώ πανωπροίκια στους εργολάβους
Ο υπουργός Υποδομών συνέστησε στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να μην κάνει λόγο για λογικές νταβατζήδων
Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής, κατηγορώντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι χάρισε 500 εκατομμύρια ευρώ πανωπροίκια στους εργολάβους.
Απαντώντας στις ενστάσεις Τσίπρα για το έργο Πάτρα-Πύργος ο Κώστας Καραμανλής δήλωσε:
«Ο κ. Τσίπρας ήταν πρωθυπουργός της κυβέρνησης που χάρισε 500 εκατομμύρια πανωπροίκια στους εργολάβους, συνεπώς θα έπρεπε να είναι πάρα πολύ προσεκτικός πριν μιλήσει για «λογικές νταβατζήδων».
Ιδίως μάλιστα όταν αναφέρεται στο πολύπαθο έργο Πάτρα-Πύργος, το οποίο η δική του κυβέρνηση παρέλαβε έτοιμο να υλοποιηθεί και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, αλλά σκανδαλωδώς το έσπασαν στα 8 ικανοποιώντας τον εκλεκτό τους εργολάβο, με τις γνωστές καταστροφικές συνέπειες.
Αν δεν είχαν κάνει αυτό το πολιτικό έγκλημα, σήμερα ο δρόμος θα ήταν έτοιμος.
Η κυβέρνηση μας, με συνέπεια και σοβαρότητα, λύνει σύνθετα προβλήματα που κληρονόμησε.
Λέμε την αλήθεια στους πολίτες.
Και εξασφαλίζουμε ότι ο αυτοκινητόδρομος Πάτρας-Πύργου θα γίνει πραγματικότητα το συντομότερο δυνατό, έχουμε διασφαλίσει τη χρηματοδότηση και για την επόμενη περίοδο, αν χρειαστεί.
Το ελληνικό δημόσιο δεν θα ξοδέψει ούτε ευρώ παραπάνω για την υλοποίηση του έργου από το ποσό που έχει ήδη καθοριστεί με τις υπάρχουσες εργολαβίες».

Η δήλωση Τσίπρα για τις καθυστερήσεις στο έργο

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Αλέξης Τσίπρας είχε αναφέρει σχετικά:
«Είμαι ανήσυχος και φοβάμαι ότι θα πάει στις καλένδες το έργο της Πατρών- Πύργου.
Είναι μια λάθος τακτική, η οποία μας οδηγεί σε κινδύνους και θα ήθελα με την παρουσία μου εδώ να κρούσω τον κώδωνα του κινδύνου, που έχει να κάνει με τις μεγάλες καθυστερήσεις.
Η εμπειρία μου λέει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα καθυστερήσει πολλούς και νομίζω ότι δεν θα δώσει ένα τόσο μεγάλο έργο με ανάθεση.
Συνεπώς να το ξανασκεφτούν, διότι οι πολίτες της Ηλείας και της ευρύτερης περιοχής δεν είναι β’ κατηγορίας και ο φόρος αίματος είναι μεγάλος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης