Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γαλλία θα επαναπατρίσει 1000 πολίτες της από την Κίνα λόγω του κοροναϊού

tags :
Η Γαλλία θα επαναπατρίσει 1000 πολίτες της από την Κίνα λόγω του κοροναϊού
Θα παραμείνουν για 14 μέρες σε υποχρεωτική καραντίνα στο Παρίσι
Την Πέμπτη θα ξεκινήσει η εκκένωση της Wuhan από τους Γάλλους πολίτες που διαμένουν στην Κινεζική πόλη λόγω της αυξανόμενης ανησυχίας για την έξαρση της επιδημίας του κοροναϊού.
Η Γαλλίδα Υπουργός Υγείας, Agnes Buzyn ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι περίπου 500 με 1.000 Γάλλοι πολίτες έχουν επιλεγεί για επαναπατρισμό, αν και δεν επιθυμούν όλοι να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.
Το πρώτο αεροπλάνο θα επιστρέψει στην Γαλλία αργά την Παρασκευή ή νωρίς το Σάββατο, δήλωσε η Buzyn.
Οι Γάλλοι πολίτες που θα επιστρέψουν από την Wuhan θα μεταφερθούν σε ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις στο Παρίσι και θα παραμείνουν σε υποχρεωτική καραντίνα για 14 ημέρες - την εκτιμώμενη περίοδο επώασης του ιού - ώστε να εξασφαλιστεί ότι δεν είναι φορείς του ιού και δεν θα τον μεταφέρουν σε άλλους.
Παράλληλα, όσοι παρουσιάσουν συμπτώματα, τα οποία είναι παρόμοια με τη γρίπη και περιλαμβάνουν πυρετό, θα νοσηλευτούν αμέσως.
Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Jean-Baptiste Djebbari δήλωσε ότι η πτήση επαναπατρισμού θα μεταφέρει μόνο επιβάτες «που δεν έχουν κανένα σύμπτωμα ασθένειας».
Υπενθυμίζεται πως η κινεζική κυβέρνηση έχει αποκλείσει την Wuhan και τις γειτονικές πόλεις, παγιδεύοντας δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης