Τελευταία Νέα
Διεθνή

Netanyahu: Οι ΗΠΑ θα αναγνωρίσουν τους εποικισμούς ως μέρος του Ισραήλ

Netanyahu: Οι ΗΠΑ θα αναγνωρίσουν τους εποικισμούς ως μέρος του Ισραήλ
Το σχέδιο θα δώσει ισραηλινή κυριαρχία στην κοιλάδα του Ιορδάνη, δήλωσε ο Netanyahu, μιλώντας για ένα «ρεαλιστικό μονοπάτι» για την επίτευξη βιώσιμης ειρήνης στην περιοχή
Η Ουάσινγκτον θα αναγνωρίσει ως μέρος του Ισραήλ τους εποικισμούς στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu, τονίζοντας πως η παρουσίαση του ειρηνευτικού σχεδίου του Αμερικανού πρόεδρου Donald Trump για την Μέση Ανατολή σηματοδοτεί μια «ιστορική ημέρα».
Το σχέδιο, που σκοπός του οι συντάκτες του ισχυρίζονται πως είναι να φέρει την ειρήνη στην περιοχή, θα δώσει ισραηλινή κυριαρχία στην κοιλάδα του Ιορδάνη, πρόσθεσε ο Netanyahu, μιλώντας για ένα «ρεαλιστικό μονοπάτι» για την επίτευξη βιώσιμης ειρήνης στην περιοχή.
Όπως ανέφερε, το Ισραήλ «θα εφαρμόσει τους νόμους του στην κοιλάδα του Ιορδάνη» και σε όλους τους άλλους εβραϊκούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και οι ΗΠΑ συμφώνησαν να αναγνωρίσουν ως μέρος του Ισραήλ, υποδηλώνοντας την προσάρτηση των εδαφών.
Με βάση το σχέδιο Trump, οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες δεν θα έχουν το δικαίωμα να επιστρέψουν στο Ισραήλ, διευκρίνισε.
«Το σχέδιό σας προσφέρει στους Παλαιστίνιους ένα μονοπάτι προς ένα κατάλληλο κράτος», είπε ο Netanyahu στον Trump, προσθέτοντας πως «ίσως τους πάρει πολύ χρόνο για να φτάσουν στην αρχή αυτού του μονοπατιού».
'Εθεσε ως όρο για διαπραγματεύσεις με τους Παλαιστίνιους, να αναγνωρίσουν το Ισραήλ ένα «Εβραϊκό κράτος», σημειώνοντας πως το Ισραήλ θα διατηρήσει το status quo σε περιοχές που δεν περιλαμβάνονται στο σχέδιο Trump.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης