Τελευταία Νέα
Speculator

Αποκτά το υπόλοιπο 40% της Μαρίνας Καλαμάτας η Κυριακούλης – Η άνοδος της μετοχής

Αποκτά το υπόλοιπο 40% της Μαρίνας Καλαμάτας η Κυριακούλης – Η άνοδος της μετοχής
Μετά την εξαγορά η Κυριακούλης αυξάνει το ποσοστό της από 60% σε 100% στη Μαρίνα Καλαμάτας
Ολοκληρώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες η συμφωνία για την εξαγορά του 40% της Μαρίνας Καλαμάτας από την Κυριακούλης.
Η Κυριακούλης κατείχε το 60% του μετοχικού κεφαλαίου της μαρίνας και το υπόλοιπο 40% κατείχε ο Συνεταιρισμός Τουριστικής Εκμετάλλευσης-Ανάπτυξης Μεσσηνίας.
 Η συμφωνία έρχεται λίγες μέρες μετά την απόκτηση από τη CVC Capital Partners της D-Marin, εταιρεία εξυπηρέτησης θαλάσσιων σκαφών αναψυχής στη Μεσόγειο και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα από τον τουρκικό όμιλο Dogus.
Η μετοχή χθες (28/1) ενισχύθηκε 6,67% και έκλεισε στα 2,24 ευρώ με όγκο 42 χιλ. τεμάχια, και στελέχη της αγοράς απέδιδαν την κίνηση στις εξελίξεις με τη CVC.
Ωστόσο, η άνοδος αποδίδεται στην εξαγορά του ποσοστού της Μαρίνας Καλαμάτας, η οποία σηματοδοτεί ίσως και τη διάθεση της διοίκησης να βελτιώσει τη θέση της στην αγορά και να αποσπάσει μεγαλύτερο μερίδιο επενδύοντας στην τουριστική βιομηχανία της χώρας.
Σύμφωνα με τον ισολογισμό του 2018 η Μαρίνα Καλαμάτας είχε τζίρο 527 χιλ. ευρώ από 483 χιλ. ευρώ και καθαρά κέρδη 68 χιλ. ευρώ από ζημιά 3 χιλ. ευρώ.
Μετά την εξαγορά ο όμιλος Κυριακούλη αναμένεται να ενοποιεί έσοδα περί τις 600 χιλ. ευρώ το χρόνο.
Η Μαρίνα βρίσκεται στο κέντρο της Καλαμάτας, δυτικά του λιμένα της πόλης και είναι μια σύγχρονη μαρίνα υψηλών προδιαγραφών με 250 θέσεις ελλιμενισμού και 150 θέσεις χερσαίας εναπόθεσης σκαφών.
Στα 975 τ.μ. χερσαίων εγκαταστάσεων στεγάζονται καταστήματα, γραφεία, αναψυκτήρια, σταθμός ανεφοδιασμού καυσίμων, γραφείο ενοικίασης αυτοκινήτων ενώ σε συνεργασία με εξωτερικά συνεργεία και τεχνίτες προσφέρει ολοκληρωμένες επισκευαστικές υπηρεσίες.
Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Αύγουστο η Αρετή Κυριακούλη, βασική μέτοχος με 24,71%, δάνεισε την εταιρεία με 1 εκατ. ευρώ (επιτόκιο 3%).
Λίγε εβδομάδες νωρίτερα είχε πουλήσει ποσοστό 8,5% προς 1 εκατ. ευρώ.
Η Kazazian Asset Management, απέκτησε το μεγαλύτερο μέρος του πακέτου και σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση ελέγχει το 7,645% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης