Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πεντάγωνο: Με εγκεφαλικές κακώσεις 50 Αμερικάνοι στρατιώτες από την πυραυλική επίθεση του Ιράν

tags :
Πεντάγωνο: Με εγκεφαλικές κακώσεις 50 Αμερικάνοι στρατιώτες από την πυραυλική επίθεση του Ιράν
Εναντίον αμερικανικής βάσης στο Ιράκ
Τραυματικές εγκεφαλικές κακώσεις υπέστησαν 50 στελέχη των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ από την πρόσφατη πυραυλική επίθεση του Ιράν κατά αμερικανικής βάσης στο Ιράκ ανακοίνωσε το Πεντάγωνο των ΗΠΑ.
Ο απολογισμός είναι υψηλότερος κατά 16 στελέχη σε σύγκριση με τον προηγούμενο που είχε δημοσιοποιηθεί από το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας.
Αρχικά, η αμερικανική κυβέρνηση και ο πρόεδρος Trump είχαν διαβεβαιώσει ότι κανένα στέλεχος των αμερικανικών δυνάμεων δεν σκοτώθηκε και δεν τραυματίστηκε από την επίθεση του Ιράν την 8η Ιανουαρίου εναντίον αμερικανικών βάσεων στην ιρακινή επικράτεια σε αντίποινα για την εξόντωση του στρατηγού Qassem Soleimani.
«Ως σήμερα, 50 στελέχη των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ έχει διαγνωστεί πως υπέστησαν εγκεφαλικές διασείσεις» τόνισε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου.
Στα συμπτώματα τέτοιου είδους τραυματικών εγκεφαλικών κακώσεων, που αποκαλούνται επίσης «σύνδρομο του απότομου τραντάγματος», συγκαταλέγονται οι πονοκέφαλοι, οι ζαλάδες, η ευαισθησία στο φως και η ναυτία.
Οι 31 από τους 50 στρατιωτικούς δέχθηκαν ιατρικές περιποιήσεις στο Ιράκ και επέστρεψαν στα καθήκοντά τους, ανάμεσά τους οι 15 που διαγνώστηκε ότι υπέστησαν διάσειση πιο πρόσφατα.
Άλλοι 18 διακομίστηκαν στη Γερμανία για περαιτέρω εξετάσεις και θεραπεία.
Ένας διακομίστηκε στο Κουβέιτ και έχει πλέον επιστρέψει στα καθήκοντά του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης