Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσώρευση με το βλέμμα στις ξένες αγορές

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσώρευση με το βλέμμα στις ξένες αγορές
ΑΓΟΡΑ: Για να δούμε αν σήμερα θα μπορέσει να βγάλει την αντίδραση που δεν μπόρεσε χθες. Το κλίμα στις διεθνείς αγορές είναι καλύτερο να και οι ανησυχίες για τον ιό και την εξάπλωσή του διατηρούνται. Έχουμε βέβαια και την έκθεση της S&P για τις τράπεζες, η οποία λέει ότι καλός είναι ο Ηρακλής αλλά δεν είναι game changer.

Το ξεκίνημα της συνεδρίασης δίνει μικρή άνοδο στο ΧΑ, αλλά ο τζίρος παραμένει χαμηλός. Ήπια ανοδική κίνηση από Alpha Bank, Eurobank και Μυτιληναίο. Καλό το ξεκίνημα για αρκετά μικρομεσαία.

QUEST: Συνεχίζει ακάθεκτη. Κάποιοι επενδυτές τοποθετούνται στη μετοχή καθώς περιμένουν συνέχιση του growth, βλέπουν πως οι κλάδοι που δραστηριοποιείται έχουν καλή πορεία και καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα, ενώ δεν αποκλείουν και κάποια εξαγορά, καθώς η διοίκηση είναι δραστήρια. Στο +2% το άνοιγμα της μετοχής και στα 9,40 ευρώ η τιμή.

JUMBO: Με μικρές απώλειες ξεκίνησε η μετοχή αν και όγκος είναι εξαιρετικά χαμηλός. Στα 18,59 ευρώ.

LAMDA: Η μετοχή μετά την πρόσφατη διόρθωση, προσπαθεί να αντιδράσει ενώ συνεχίζονται κάποιες αγορές μετοχές από στελέχη της εταιρείας.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Μετά τη χθεσινή υποχώρηση της μετοχής και το κλείσιμο κάτω από 10 ευρώ, το ενδιαφέρον στρέφεται σήμερα στο συγκεκριμένο τίτλο και αν θα μπορέσει να περάσει και πάλι πάνω από τα 10 ευρώ.

REDS: Φαίνεται πως πραγματοποιεί προσπάθεια ανοδικής διαφυγής και κινείται πάνω από τα 1,35 ευρώ μετά από καιρό. Κατά την εκτίμησή μας από τις μετοχές του κλάδου είναι πλέον η φθηνότερη, αφού οι περισσότερες έχουν κάνει σημαντική κίνηση. Στα 1,39 ευρώ και στο +4,5% με όγκο 7 χιλ. τεμάχια.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ: Στο επίκεντρο βρίσκονται οι μετοχές του κλάδου στις τελευταίες συνεδριάσεις με τις τιμές των μετοχών να ενισχύονται σημαντικά και να έχουν και ικανοποιητικούς όγκους συναλλαγών. Υπάρχουν αισιόδοξες εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα και κάποια σημαντικά έργα που αναμένονται.

Ωστόσο, θεωρούμε πως οι αποτιμήσεις είναι κάτι περισσότερο από γεμάτες και κάποιες από τις μετοχές του κλάδου. Η υψηλή βέβαια συγκέντρωση μετοχών, η διάθεση κάποιων να στηρίξουν τις αποτιμήσεις ενόψει βελτίωσης αποτελεσμάτων διατηρεί και αυξάνει τις τιμές. Θα πρέπει να δούμε αναλυτικά τα μεγέθη κάθε εταιρείας και με βάση ακόμα και ένα θετικό σενάριο, να εξετάσουμε αν υπάρχει περιθώριο ανόδου ή αν δικαιολογούνται αυτές οι αποτιμήσεις.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Η απόκτηση του 40% στη Μαρίνα Καλαμάτας αυξάνει στο 100% τη συμμετοχή και βελτιώνει τα έσοδα της εισηγμένης. Παράλληλα, έχουμε την εντύπωση ότι σηματοδοτεί μία αλλαγή πλεύσης της εταιρείας με στόχο να πάρει ένα μεγαλύτερο μερίδιο από την πίτα της τουριστικής βιομηχανίας. Οι ξένοι που είναι στο μετοχολόγιο, είναι αρκετά αισιόδοξοι πάντως…

Η μετοχή ξεκίνησε με άνοδο 4,46% και βρίσκεται στα 2,34 ευρώ με όγκο λίγο πάνω από 3 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση είναι στα 17,6 εκατ. ευρώ.

ΕΧΑΕ: Η Euroxx αύξησε την τιμή στόχο στα 5,10 ευρώ από 4,40 ευρώ διατηρώντας τη σύσταση για αποδόσεις ίσες με αυτές της αγοράς. Σημειώνει πως το momentum είναι θετικό αλλά και ότι η αποτίμηση είναι απαιτητική.

ΚΛΜ: Βλέπουμε άλλες κι άλλες να ενισχύονται και η δική της αποτίμηση στα 32 εκατ. ευρώ με τέτοια ακίνητα. Βγαίνουν χαρτιά πάνω από τα 0,81 ευρώ.

ΚΕΚΡΟΨ: Καλό το ξεκίνημα με την τιμή να είναι στα 1,90 ευρώ με όγκο 3 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 37,6 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr  


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης