Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Αντιδρούν στην υποθήκευση του αεροδρομίου Ηρακλείου, Περιφέρεια και Δήμος

tags :
Αντιδρούν στην υποθήκευση του αεροδρομίου Ηρακλείου, Περιφέρεια και Δήμος
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, εξέτασαν τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την έκταση του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» και την αξιοποίησή της
Κοινό μέτωπο συγκροτούν Περιφέρεια Κρήτης και δήμος Ηρακλείου, αντιδρώντας στο ζήτημα που έχει προκύψει, σχετικά με την αξιοποίηση του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης».
Σύμφωνα με πληροφορίες το αεροδρόμιο Ηρακλείου θα υποθηκευτεί προκειμένου να υπογραφεί η δανειακή σύμβαση με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ύψους 180 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία αποτελεί την συμμετοχή του ελληνικού δημοσίου στην κατασκευή του νέου αεροδρομίου.



Σε συνάντηση τους πριν από λίγες ώρες ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, εξέτασαν τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την έκταση του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» και την αξιοποίησή της.
Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι δεν μπορεί να προχωρήσει οποιοσδήποτε σχεδιασμός για μελλοντικές χρήσεις της έκτασης, χωρίς την συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας.
Ένα σημαντικό κομμάτι του ακινήτου άλλωστε (576 στρέμματα) ανήκει στον Δήμο Ηρακλείου και αυτό, όπως τόνισε ο Δήμαρχος έχει την σημασία του.
Όπως συμφωνήθηκε, το προσεχές διάστημα θα ζητηθεί επισήμως ενημέρωση από το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών και τον αρμόδιο Υπουργό για το ακριβές περιεχόμενο της δανειακής σύμβασης του ελληνικού κράτους με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, σχετικά με το «Νίκος Καζαντζάκης».
Παράλληλα, ο Δήμος Ηρακλείου, προχωρά τις επόμενες εβδομάδες στην ανάθεση της προμελέτης για την εκπόνηση ειδικού χωρικού σχεδίου, που θα αφορά σε ολόκληρη την περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού, συμπεριλαμβανομένου και του ακινήτου του αεροδρομίου.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης