Βρετανία: Κατά +1,9% αυξήθηκαν οι τιμές κατοικιών, σε ετήσια βάση, τον Ιανουάριο του 2020

Βρετανία: Κατά +1,9% αυξήθηκαν οι τιμές κατοικιών, σε ετήσια βάση, τον Ιανουάριο του 2020
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, οι τιμές κατοικιών στη Βρετανία ενισχύθηκαν κατά +0,5%
Με ταχύτερους ρυθμούς αυξήθηκαν οι τιμές κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Ιανουάριο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (29/1) στοιχεία της Nationwide Building Society, με την ετήσια άνοδο να είναι μεγαλύτερη των εκτιμήσεων.
Συγκεκριμένα, οι τιμές κατοικιών σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +1,9% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2019, έναντι ετήσιας ανόδου +1,4% τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος θα περιοριστεί στο +1,5%.
Η μέση τιμή κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο διαμορφώθηκε στις 215.897 στερλίνες για τον πρώτο μήνα του έτους, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η ετήσια άνοδος του Ιανουαρίου ήταν η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί από τον Νοέμβριο του 2018.
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, οι τιμές κατοικιών αυξήθηκαν κατά +0,5% έναντι μηνιαίας ανόδου +0,1% τον Δεκέμβριο του 2019 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο +0,2%.
«Όσον αφορά το επόμενο διάστημα, οι οικονομικές εξελίξεις θα παραμείνουν βασικός οδηγός για τις τάσεις στην αγορά κατοικιών και στις τιμές κατοικιών», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Nationwide, Robert Gardner, μετά τη δημοσίευση των στοιχείων.
Παράλληλα, ο ίδιος πρόεθσεσε πως «συνολικά, αναμένουμε ότι η οικονομία θα συνεχίσει να επεκτείνεται με μέτριους ρυθμούς το 2020, με τις τιμές κατοικιών να παραμένουν σε γενικές γραμμές σταθερές κατά τους επόμενους δώδεκα μήνες».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS