Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Κατά +1,9% αυξήθηκαν οι τιμές κατοικιών, σε ετήσια βάση, τον Ιανουάριο του 2020

Βρετανία: Κατά +1,9% αυξήθηκαν οι τιμές κατοικιών, σε ετήσια βάση, τον Ιανουάριο του 2020
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, οι τιμές κατοικιών στη Βρετανία ενισχύθηκαν κατά +0,5%
Με ταχύτερους ρυθμούς αυξήθηκαν οι τιμές κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Ιανουάριο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (29/1) στοιχεία της Nationwide Building Society, με την ετήσια άνοδο να είναι μεγαλύτερη των εκτιμήσεων.
Συγκεκριμένα, οι τιμές κατοικιών σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +1,9% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2019, έναντι ετήσιας ανόδου +1,4% τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος θα περιοριστεί στο +1,5%.
Η μέση τιμή κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο διαμορφώθηκε στις 215.897 στερλίνες για τον πρώτο μήνα του έτους, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η ετήσια άνοδος του Ιανουαρίου ήταν η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί από τον Νοέμβριο του 2018.
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, οι τιμές κατοικιών αυξήθηκαν κατά +0,5% έναντι μηνιαίας ανόδου +0,1% τον Δεκέμβριο του 2019 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο +0,2%.
«Όσον αφορά το επόμενο διάστημα, οι οικονομικές εξελίξεις θα παραμείνουν βασικός οδηγός για τις τάσεις στην αγορά κατοικιών και στις τιμές κατοικιών», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Nationwide, Robert Gardner, μετά τη δημοσίευση των στοιχείων.
Παράλληλα, ο ίδιος πρόεθσεσε πως «συνολικά, αναμένουμε ότι η οικονομία θα συνεχίσει να επεκτείνεται με μέτριους ρυθμούς το 2020, με τις τιμές κατοικιών να παραμένουν σε γενικές γραμμές σταθερές κατά τους επόμενους δώδεκα μήνες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης