Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές διακυμάνσεις για τον χρυσό με το «βλέμμα» στη Fed - Στο -0,02% και τα 1.569,55 δολ.

tags :
Οριακές διακυμάνσεις για τον χρυσό με το «βλέμμα» στη Fed - Στο -0,02% και τα 1.569,55 δολ.
Τις αποφάσεις της Fed αναμένουν οι επενδυτές στις αγορές εμπορευμάτων πριν προχωρήσουν σε οποιαδήποτε αύξηση ή μείωση θέσεων
Οριακή πτώση σημείωσε σήμερα Τετάρτη (29/1) ο χρυσός, μετά τις απώλειες που σημείωσε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας αργότερα εντός της ημέρας.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου για τον χρυσό παραδόσεως υποχώρησε μόλις -0,02% στα 1.569,55 δολ. ανά ουγγιά, έχοντας σκαρφαλώσει τις προηγούμενες ημέρες στα 1.588,10 δολ. ανά ουγγιά, τα οποία αποτελούν το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών εβδομάδων.
Image
Όσον αφορά τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, η τιμή συμβολαίου για το ασήμι παραδόσεως Μαρτίου 2020 είχε οριακή άνοδο της τάξεως του +0,07% στα 17,47 δολ. ανά ουγγιά, με το παλλάδιο να ενισχύεται κατά +0,86% στα 2.203 δολάρια και την πλατίνα να υποχωρεί κατά -1,89% στα 976,20 δολ.
Οι επενδυτές αναμένουν την απόφαση της Federal Reserve για τα επιτόκια, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι δεν πρόκειται να σημειωθεί κάποια αλλαγή.
Κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2019, η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα προχώρησε σε τρεις μειώσεις επιτοκίων, προκειμένου να «θωρακίσει» την οικονομία των ΗΠΑ απέναντι στις εξωτερικές αβεβαιότητες, καθιστώντας παράλληλα σαφές ότι θα διατηρήσει σταθερή τη νομισματική πολιτική κατά τους πρώτους μήνες του 2020.
Παρά το γεγονός ότι οι προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας παραμένουν θετικές, λίγοι είναι οι αναλυτές που προβλέπουν άνοδο των επιτοκίων βραχυπρόθεσμα, γεγονός που θα μπορούσε να επιδράσει θετικά στην τιμή του πολύτιμου μετάλλου.
Στο επίκεντρο παραμένει και το ζήτημα του κορονοϊού, ο αντίκτυπος του οποίου θα μπορούσε να είναι σημαντικός τόσο για την οικονομία της Κίνας, όσο και για τις οικονομίες άλλων χωρών.
«Οποιοσδήποτε οικονομικός αντίκτυπος δε μπορεί να αποτιμηθεί προς το παρόν», δήλωσε ο επικεφαλής αναλυτής αγορών της OANDA, Jeffrey Halley, προσθέτοντας ότι «εάν βρισκόμαστε ακόμα σε αυτήν την κατάσταση σε ένα μήνα από τώρα, θα δούμε να προκύπτουν ορισμένα ζητήματα με την ανάπτυξη, αλλά αυτή τη στιγμή απλά κάνουμε υπόθέσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης