ΚΚΕ: Επικίνδυνη εξέλιξη για τη Μέση Ανατολή το σχέδιο Trump για το Παλαιστινιακό

ΚΚΕ: Επικίνδυνη εξέλιξη για τη Μέση Ανατολή το σχέδιο Trump για το Παλαιστινιακό
Όχι μόνο δεν κατοχυρώνει ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, αλλά διαιωνίζει και θωρακίζει την ισραηλινή κατοχή αναφέρει το ΚΚΕ
Επικίνδυνη εξέλιξη για τη Μέση Ανατολή χαρακτηρίζει το ΚΚΕ το σχέδιο που παρουσίασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump για το Παλαιστινιακό.
Σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ αναφέρει πως το σχέδιο Trump αποτελεί «μέρος του γενικότερου ιμπεριαλιστικού σχεδίου που προωθούν οι ΗΠΑ, για απαράδεκτες διευθετήσεις στην περιοχή κατά των λαών».
Ειδικότερα, το ΚΚΕ καταγγέλλει «στον ελληνικό λαό, ότι το αμερικανικό σχέδιο για το Παλαιστινιακό, που ψευδεπίγραφα προβάλλεται ως «συμφωνία του αιώνα», όχι μόνο δεν κατοχυρώνει ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, αλλά διαιωνίζει και θωρακίζει την ισραηλινή κατοχή».
Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος το σχέδιο προβλέπει:«την παραχώρηση της Ιερουσαλήμ στο κράτος του Ισραήλ ως «αδιαίρετη ισραηλινή πρωτεύουσα», την προσάρτηση της Κοιλάδας του Ιορδάνη, που είναι η καρδιά το 30% της Δυτικής Όχθης και περιοχές που βρίσκονται βόρεια της Νεκράς Θάλασσας, στο ισραηλινό κράτος και τη διατήρηση των ισραηλινών εποικισμών και των χιλιάδων εποίκων, που είναι δυνάμεις κατοχής στα παλαιστινιακά εδάφη».
«Πρόκειται για πολύ επικίνδυνη εξέλιξη, μέρος του γενικότερου ιμπεριαλιστικού σχεδίου που προωθούν οι ΗΠΑ, για απαράδεκτες διευθετήσεις στην περιοχή κατά των λαών» τονίζει το ΚΚΕ.
«Τώρα να δυναμώσει η αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό για τερματισμό της ισραηλινής κατοχής και ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, για κατάργηση των εποικισμών και αποχώρηση των εποίκων, επιστροφή των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, για απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων από τις ισραηλινές φυλακές.
Οι ελληνικές κυβερνήσεις - σήμερα της ΝΔ, πριν του ΣΥΡΙΖΑ - έχουν μερίδιο ευθύνης για την αναβάθμιση της στρατηγικής συνεργασίας με το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, αλλά και επειδή δεν έχουν προχωρήσει στην αναγκαία αναγνώριση του ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, παρά την ομόφωνη απόφαση της ελληνικής Βουλής» αναφέρει το ΚΚΕ.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS