Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οδηγίες από την EE για το 5G - Ανοίγει τις πύλες στην Huawei, παρά τις πιέσεις των ΗΠΑ

tags :
Οδηγίες από την EE για το 5G - Ανοίγει τις πύλες στην Huawei, παρά τις πιέσεις των ΗΠΑ
Η Ευρωπαϊκή Ενωση επισημαίνει ότι «δεν στοχοποιεί κανέναν συγκεκριμένο προμηθευτή ή χώρα»
Αυστηρές οδηγίες δημοσιοποίησε η Ευρωπαϊκή Ενωση για την εγκατάσταση του δικτύου 5G στην Ευρώπη, ώστε να αποτραπεί «κάθε κίνδυνος για την ασφάλεια», χωρίς να αποκλείεται η κινεζική Huawei, η οποία θεωρείται από τους Αμερικανούς ύποπτη για κατασκοπεία.
Είχε προηγηθεί το «πράσινο φως» στην Huawei από τη Βρετανία.

Οι οδηγίες, οι οποίες συντάχθηκαν από τα κράτη μέλη και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προβλέπουν «την εφαρμογή συγκεκριμένων περιορισμών για τους προμηθευτές που θεωρείται ότι παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο», χωρίς να αναφέρεται συγκεκριμένη εταιρεία, όπως μεταδίδει το Reuters.
Η δημοσίευση του οδηγού αυτού μη δεσμευτικών μέτρων για τα 27 μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης πραγματοποιείται μία ημέρα αφού η βρετανική κυβέρνηση έδωσε το πράσινο φως στην συμμετοχή με περιορισμούς της Huawei στο βρετανικό δίκτυο 5G.
Μία απόφαση που κρίθηκε απογοητευτική από την Ουάσινγκτον, που ασκεί πιέσεις επί των συμμάχων της για να αποκλείσουν τον κινεζικό κολοσσό, που υποψιάζεται για κατασκοπεία υπέρ του Πεκίνου.
Σε ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ενωσης συνιστάται, για «την άμβλυνση των κινδύνων ασφαλείας», να υπάρξουν «οι αναγκαίοι αποκλεισμοί...για σημαντικές και ευαίσθητου χαρακτήρα δραστηριότητες...όπως οι διαχειριστικές λειτουργίες και η οργάνωση του δικτύου».
Τα κράτη μέλη της ΕΕ καλούνται επίσης να φροντίσουν ώστε κάθε ένας από τους διαχειριστές να έχει στην διάθεσή του πολλούς προμηθευτές για την αποφυγή της «εξάρτησης από εταιρείες που θεωρούνται υψηλού ρίσκου».
Η Ευρωπαϊκή Ενωση επισημαίνει ότι «δεν στοχοποιεί κανέναν συγκεκριμένο προμηθευτή ή χώρα».
Η Ουάσινγκτον ασκεί πιέσεις προς τους συμμάχους της να αποκλείσουν την Huawei, την οποία υποψιάζεται για κατασκοπεία υπέρ του Πεκίνου: η Αυστραλία και η Ιαπωνία υπάκουσαν στα αμερικανικά κελεύσματα, αλλά η Ευρωπαϊκή Ενωση ανθίσταται, παρά το γεγονός ότι τελεί υπό την απειλή εμπορικού πολέμου εκ μέρους των ΗΠΑ.

Χαιρετίζει την απόφαση η Huawei

Η κινεζική Huawei χαιρέτισε με ανακοίνωσή της την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης "η οποία της επιτρέπει να συμμετάσχει στην εγκατάσταση του 5G".
Η προσέγγιση αυτή "αντικειμενική και βασισμένη στα γεγονότα για την ασφάλεια του 5G επιτρέπει στην Ευρώπη να αποκτήσει ένα περισσότερο ασφαλές και ταχύ δίκτυο", αναφέρεται στην ανακοίνωση της Huawei.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης