Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

COSMOTE HISTORY HD: «Λόγος – Αντίλογος» για την Ευρωπαϊκή Ένωση στον τελικό των φοιτητικών αγώνων debate

tags :
COSMOTE HISTORY HD: «Λόγος – Αντίλογος» για την Ευρωπαϊκή Ένωση στον τελικό των φοιτητικών αγώνων debate
Το τελευταίο επεισόδιο της εκπομπής θα προβληθεί την Τρίτη 4/2 στις 21.00 στο COSMOTE HISTORY HD
H εκπομπή « Λόγος - Αντίλογος », σε παραγωγή COSMOTE TV, «ρίχνει αυλαία» με ένα επεισόδιο αφιερωμένο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στον μεγάλο τελικό των φοιτητικών αγώνων debate, οι δυο δυνατότερες ομάδες επιχειρηματολογούν για τα υπέρ και τα κατά του εγχειρήματος της ενωμένης Ευρώπης που έχει επηρεάσει την πορεία 28 χωρών σε οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο.
Καίριο ερώτημα που οι φοιτητές καλούνται να απαντήσουν είναι το κατά πόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση συμβάλλει στη βελτίωση της ανθρώπινης διαβίωσης, εξαλείφοντας περιορισμούς, όπως η δυσκολία μετακίνησης, η εργασία και οι σπουδές σε ένα άλλο κράτος-μέλος της, ή αν πρόκειται για ένα ουτοπικό σχέδιο.
Το τελευταίο επεισόδιο της εκπομπής θα προβληθεί την Τρίτη 4/2 στις 21.00 στο COSMOTE HISTORY HD.
Η νέα σειρά ντοκιμαντέρ του COSMOTE HISTORY HD « Ο τόπος μου γιορτάζει » για έθιμα και παραδοσιακές γιορτές από κάθε άκρη της χώρας μάς ταξιδεύει στον Άγιο Δημήτριο Κοζάνης.
Στο επεισόδιο της Κυριακής 2/2 παρουσιάζεται το καρναβαλικό δρώμενο των Μωμόγερων, που είναι εγγεγραμμένο στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και αναπαριστά την αναγέννηση της φύσης με την αλλαγή του νέου έτους.
Στο επίκεντρο τίθεται παράλληλα, η ιστορία και λαογραφία της Κοζάνης, καθώς και η ιστορική Κοβεντάρειος Βιβλιοθήκη που διαθέτει σπάνια αρχεία και παλαίτυπα (16.00).
Επίσης, η νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Ελληνική Επιστήμη», σε παραγωγή COSMOTE TV, κάνει πρεμιέρα στο COSMOTE HISTORY HD την Κυριακή 2/2 στις 20.00 και προσκαλεί τον τηλεθεατή σε ένα ταξίδι στον χωροχρόνο, με στόχο την ανακάλυψη της ιστορίας των επιστημών στον ελλαδικό χώρο.
Το πρώτο επεισόδιο είναι αφιερωμένο στον Πυθαγόρα και στον τρόπο με τον οποίο τα θεωρήματά του βρίσκουν εφαρμογή ακόμα και σήμερα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το σύγχρονο ερευνητικό πρόγραμμα ΠΑΣΙΦΑΗ στην Κρήτη που επιχειρεί την χαρτογράφηση του σύμπαντος.
Στα επόμενα επεισόδια της σειράς «Τρία λεπτά για την ελληνική γλώσσα», ο καθηγητής γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γιώργος Μπαμπινιώτης παρουσιάζει επιβιώσεις της αρχαίας προφοράς σε διαλέκτους, τη σωστή έκφραση των ευχών στην ελληνική γλώσσα, δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε συχνά στον προφορικό λόγο και λύνει ορθογραφικές και σημασιολογικές απορίες.
Η εκπομπή, σε παραγωγή COSMOTE TV, προβάλλεται από Δευτέρα έως Παρασκευή στις 20.50 στο COSMOTE HISTORY HD.
Το μηνιαίο αφιέρωμα του COSMOTE HISTORY HD «Μετρώντας τ’ άστρα» για την επιστήμη της Αστρονομίας, που γεννήθηκε στην αρχαία Ελλάδα, ξεκινά την Κυριακή 2/2 στις 21.00.
Στο πλαίσιο του αφιερώματος θα προβληθεί η σειρά συμπαραγωγής COSMOTE TV «Μετρώντας τ' άστρα - Η αστρονομία στην αρχαία Ελλάδα», στο πρώτο επεισόδιο της οποίας θα ανακαλύψουμε τον τρόπο με τον οποίο οι αρχαίοι Έλληνες προσπάθησαν να εξηγήσουν τη δημιουργία του σύμπαντος και τι αποκαλύπτει αυτό για τον πολιτισμό τους.
Τέλος, η σειρά «Εννέα μουσεία, ένα ταξίδι» με στόχο την ανάδειξη της μοναδικής ιστορίας μιας περιοχής μέσα από την παραγωγική δραστηριότητά της και τις αφηγήσεις ντόπιων τεχνιτών, παραγωγών, εργατών αλλά και κατοίκων, μας ξεναγεί στη Στυμφαλία.
Εκεί θα επισκεφτούμε το Μουσείο Περιβάλλοντος, που στοχεύει στην οικολογική ευαισθητοποίηση του κοινού, καθώς με την παρουσία και τις δράσεις του συνδέει τον άνθρωπο με τη φύση και την ιστορία του (Σάββατο 1/2, 19.00).
Τα επεισόδια όλων των σειρών είναι διαθέσιμα μετά την προβολή τους on demand στη δωρεάν υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης