Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Προειδοποίηση Societe Generale: Θα υπάρξει πτώση 10% στις αγορές λόγω του κορωνοϊού

Προειδοποίηση Societe Generale: Θα υπάρξει πτώση 10% στις αγορές λόγω του κορωνοϊού
Ο όμιλος τάσσεται υπέρ των αγορών ιαπωνικών μετοχών, γεν αλλά και χρυσού
Διόλου αισιόδοξη για την επίπτωση που θα έχει ο κορωνοϊός και η ταχεία επέκτασή του δεν είναι η Societe Generale σε ανάλυσή της, η οποία εκτιμά ότι θα υπάρξει διόρθωση της τάξης του 10% στις αγορές.
Πρόκειται για τον δεύτερο χρηματοοικονομικό όμιλο που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στους επενδυτές, καθώς είχε προηγηθεί η Morgan Stanley, η οποία είχε προειδοποιήσει για διόρθωση που μπορεί να φθάσει ακόμη και στο 5%.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/socgen%20short%20covering.jpg?itok=J_PCWMwm
Όπως αναφέρει ο Alai Bokobza κορυφαίος αναλυτής της Societe Generale είναι σαφείς οι ενδείξεις για χαλάρωση της παγκόσμιας ανάπτυξης, καθώς το πλήγμα από τον κορωνοϊό στην κινεζική οικονομία θα είναι εξαιρετικά ισχυρό «και κανείς δεν θα πρέπει να ξεχνά ότι η κινεζική οικονομία αντιστοιχεί στο 18% της παγκόσμιας οικονομικής παραγωγής».
Ο αναλυτής εκτιμά ότι ο πρώτος που θα αντιδράσει θα είναι η Fed προχωρώντας σε νέα μείωση επιτοκίων, γεγονός που οδηγεί τη SocGen σε πρόταση για μείωση θέσεων σε αμερικανικά κρατικά ομόλογα, ενώ στους κερδισμένους κατατάσσει τόσο το ιαπωνικό γεν όσο και τον χρυσό.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/socgen%20gamma.jpg?itok=saMt-fjW
Επιπρόσθετα τονίζει ότι υπάρχει μία ομάδα ευρωπαϊκών μετοχών οι οποίες θα δεχθούν το πιο ισχυρό πλήγμα, λόγω της υψηλής έκθεσης που έχουν στην κινεζική αγορά.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/sg%20dragon%201.29.jpg?itok=b3L24NUY
Συμπερασματικά η SocGen συστήνει στους επενδυτές να μην αυξήσουν τις θέσεις τους σε μετοχές και να μην ακολουθήσουν τη γνωστή συμβουλή «buy the dip» (σ.σ.: αγορές μετοχών όταν υποχωρεί η αγορά υπό την ελπίδα ότι θα υπάρξει ανάκαμψη).
Τάσσεται, όμως, υπέρ των ιαπωνικών μετοχών, ενώ τονίζει ότι το καλύτερο που θα έχουν να κάνουν οι επενδυτές είναι να περιμένουν έως ότου σταθεροποιηθεί η κατάσταση με τον κορωνοϊό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης