Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Οι επαφές Χατζηδάκη με Γάλλους επιχειρηματίες - Μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον διαπιστώνει η κυβέρνηση

Οι επαφές Χατζηδάκη με Γάλλους επιχειρηματίες - Μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον διαπιστώνει η κυβέρνηση
Ο υπουργός Ενέργειας υπενθύμισε στους Γάλλους επιχειρηματίες το πρόγραμμα ενεργειακών αποκρατικοποιήσεων της κυβέρνησης
Την ύπαρξη μεγάλου επενδυτικού ενδιαφέροντος για την Ελλάδα από κορυφαίες γαλλικές εταιρίες διαπίστωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, ενώ απεύθυνε δυο σημαντικά μηνύματα προς τους Γάλλους επενδυτές.
Κατά το διήμερο των επαφών που είχε στο Παρίσι στο πλαίσιο και της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη γαλλική πρωτεύουσα, ο κ. Χατζηδάκης συναντήθηκε με εκπροσώπους όλων των μεγάλων γαλλικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στους τομείς της ενέργειας, του περιβάλλοντος, της διαχείρισης απορριμμάτων και νερών, της παραγωγής ενέργειας από απορρίμματα αλλά και τις διαχείρισης δικτύων.
Συγκεκριμένα συναντήθηκε με εκπροσώπους των ΕDF, RTE, Total, Imerys, Engie, Suez, Veolia, AKUO Energy, EREN, VINCI Energy, Eiffage και σύμφωνα με πληροφορίες όλοι είχαν να του παρουσιάσουν σχέδια για την πραγματοποίηση επενδύσεων στην Ελλάδα τα οποία αναμένεται να πάρουν συγκεκριμένη μορφή το επόμενο διάστημα.
Άκουσε με ενδιαφέρον και ικανοποίηση τις γαλλικές προτάσεις, που καταδεικνύουν ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει επενδυτικός προορισμός, ειδικά στον τομέα του περιβάλλοντος των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, της ηλεκτροκίνησης, της ενεργειακής εξοικονόμησης, της απολιγνιτοποίησης και της διαχείρισης απορριμμάτων.

Επικερδής επενδυτικός προορισμός η Ελλάδα

Ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας ενώπιον ενός μεικτού ελληνο-γαλλικού ακροατηρίου στο συνέδριο που διοργάνωσε το Eλληνο-Γαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, απεύθυνε δυο μηνύματα προς τους Γάλλους επιχειρηματίες, σημειώνοντας κατ'αρχήν ότι η Ελλάδα είναι ένας ενδιαφέρον επενδυτικός προορισμός όχι για πολιτικούς λόγους και στο πλαίσιο της Ελληνογαλλικής φιλίας, αλλά διότι προσφέρει επενδυτικές ευκαιρίες που θα αποφέρουν κέρδη σε όποιον τις αξιοποιήσει. Μάλιστα υπενθύμισε το παράδειγμα των Κινέζων, που στα χρόνια της κρίσης όταν αρκετοί Ευρωπαίοι αντιμετώπιζαν την Ελλάδα ως τοξική, επένδυσαν σε αυτή και δεν το έχουν μετανιώσει καθόλου.
Όπως είπε χαρακτηριστικά οι παραδοσιακά στενές ελληνο-γαλλικές σχέσεις ίσως να μην είναι επαρκής λόγος για επενδύσεις στην Ελλάδα, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ιδιαίτερα –και σε όλες τις χώρες- τον παράγοντα «κέρδος». Υπό αυτό το πρίσμα, η Ελλάδα παρέχει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες διότι αφήνει πίσω της την κρίση, έχοντας μια σταθερή κυβέρνηση, που είναι φιλική προς τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα.
Ο δρόμος λοιπόν για τους Γάλλους επενδυτές είναι ανοιχτός σε όλα τα επίπεδα στην Ελλάδα.

Ενεργειακές αποκρατικοποιήσεις

Ο κ. Χατζηδάκης, υπενθύμισε στους Γάλλους επιχειρηματίες το πρόγραμμα ενεργειακών αποκρατικοποιήσεων της κυβέρνησης που περιλαμβάνει τον ΑΔΜΗΕ, τον ΔΕΔΔΗΕ, τη ΔΕΠΑ, την υποθαλάσσια αποθήκη φυσικού αερίου της Καβάλας, τα ΕΛΠΕ και τη ΛΑΡΚΟ.
Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων εξετάστηκαν μια σειρά από ζητήματα που αφορούν την Ελλάδα και τους επιχειρηματικούς αυτούς ομίλους, συμπεριλαμβανομένης και της προοπτικής επενδυτικής επέκτασής τους στη χώρα μας.

Πηγή: www.worldenergynews.gr 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης