Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Συστήνονται ειδικές ομάδες για την επιτάχυνση έκδοσης 200 χιλ. εκκρεμών συντάξεων

tags :
Συστήνονται ειδικές ομάδες για την επιτάχυνση έκδοσης 200 χιλ. εκκρεμών συντάξεων
Ειδικές ομάδες +πριμ παραγωγικότητας συστήνει ο Γ. Βρούτσης για την επιτάχυνση έκδοσης 200.000 εκκρεμών συντάξεων
Στην σύσταση ειδικών κλιμακίων με στόχο την επιτάχυνση της έκδοσης των 200.000 εκκρεμών συντάξεων, μέσα από μηνιαία αξιολόγηση, αλλά και οικονομικά κίνητρα εκπλήρωσης των στόχων που τίθενται, προχωρά ο υπουργός Εργασίας.
Με υπουργική απόφαση ο Γιάννης Βρούτσης ορίζει τα κλιμάκια και τις αρμοδιότητες με μηνιαία απόδοση κλιμακίου του Ανακεφαλαιωτή Πιστοποιητή Χρόνων Ασφάλισης για το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και τ. ΟΓΑ τους 60 φακέλους αρχικής ανακεφαλαίωσης το μήνα, με ελάχιστη απόδοση τους 35 φακέλους (η ανακεφαλαίωση κύριας και επικουρικής ασφάλισης
υπολογίζεται ως μία περίπτωση).
Η σταθερή μηνιαία παραγωγικότητα εργασίας εκτός κλιμακίου του Ανακεφαλαιωτή Πιστοποιητή Χρόνων Ασφάλισης δε θα υπολείπεται των 120 φακέλων.
Η μηνιαία απόδοση κλιμακίου του Ελεγκτή καθορίζεται σε 150 φακέλους, με ελάχιστη απόδοση τους 90 φακέλους.
Η σταθερή μηνιαία παραγωγικότητα εργασίας εκτός κλιμακίου του Ελεγκτή δε θα υπολείπεται των 300 φακέλων.
Η μηνιαία απόδοση κλιμακίου του Πιστοποιητή Χρόνων Ασφάλισης για τον τ. ΟΑΕΕ και το τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ καθορίζεται σε 20 φακέλους, με ελάχιστη απόδοση τους 12 φακέλους. Η σταθερή μηνιαία παραγωγικότητα της εργασίας εκτός κλιμακίου του δε θα υπολείπεται των 40 φακέλων.
Η μηνιαία απόδοση κλιμακίου του Ελεγκτή καθορίζεται σε 60 φακέλους, με ελάχιστη απόδοση τους 35 φακέλους.
Η σταθερή μηνιαία παραγωγικότητα της εργασίας εκτός κλιμακίου του Ελεγκτή δε θα υπολείπεται των 100 φακέλων.

Κλιμάκιο-Υποομάδα Εργασίας Ελέγχου Καταβολής Εισφορών και Αναγνώρισης χρόνων

Η μηνιαία απόδοση κλιμακίου του Υπαλλήλου Αναγνώρισης για το τ.ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τ. ΟΑΕΕ, τ. ΟΓΑ, τ. ΕΤΑΑ και τ. ΕΤΑΠΜΜΕ καθορίζεται σε 60 αναγνωρίσεις, με ελάχιστη απόδοση τις 35 αναγνωρίσεις.
Η σταθερή μηνιαία παραγωγικότητα της εργασίας εκτός κλιμακίου του Υπαλλήλου Αναγνώρισης δε θα υπολείπεται των 120 αναγνωρίσεων.
Η μηνιαία απόδοση κλιμακίου κάθε Ελεγκτή καθορίζεται σε 180 αναγνωρίσεις, με ελάχιστη απόδοση τις 90 αναγνωρίσεις.
Η σταθερή μηνιαία παραγωγικότητα της εργασίας εκτός κλιμακίου του Ελεγκτή δε θα υπολείπεται των 240 αναγνωρίσεων.
Η μηνιαία απόδοση κλιμακίου του Υπαλλήλου Ελέγχου Καταβολής Εισφορών του τ. ΕΤΑΑ (τ. ΤΣΜΕΔΕ και τ. ΤΑΝ) καθορίζεται σε 60 ελέγχους καταβολής εισφορών, με ελάχιστη απόδοση τους 35 ελέγχους καταβολής εισφορών.
Η μηνιαία παραγωγικότητα της εργασίας εκτός κλιμακίου του δε θα υπολείπεται των 120 Ελέγχων Καταβολής Εισφορών.
Η μηνιαία απόδοση κλιμακίου κάθε Ελεγκτή καθορίζεται σε 180 ελέγχους καταβολής εισφορών, με ελάχιστη απόδοση τους 90 ελέγχους.
Η σταθερή μηνιαία παραγωγικότητα της εργασίας εκτός κλιμακίου του Ελεγκτή δε θα υπολείπεται των 240 ελέγχων καταβολής εισφορών.
Η μηνιαία απόδοση κλιμακίου του Υπαλλήλου Ελέγχου Καταβολής Εισφορών του τ. ΕΤΑΑ (τ. ΤΣΑΥ) καθορίζεται σε 35 ελέγχους, με ελάχιστη απόδοση τους 18 ελέγχους.
Η μηνιαία παραγωγικότητα εργασίας εκτός κλιμακίου του δε θα υπολείπεται των 70 ελέγχων
καταβολής εισφορών.
Η μηνιαία απόδοση κλιμακίου κάθε Ελεγκτή καθορίζεται σε 100 ελέγχους καταβολής εισφορών, με ελάχιστη απόδοση τους 50 ελέγχους.
Η σταθερή μηνιαία παραγωγικότητα εργασίας εκτός κλιμακίου του Ελεγκτή δεν θα υπολείπεται των 140 ελέγχων καταβολής εισφορών.

Κλιμάκιο-Υποομάδα Εργασίας Απονομής Συντάξεων
 
Τα κριτήρια και η απαιτούμενη ατομική μηνιαία απόδοση κάθε μέλους του Κλιμακίου αυτού αποτυπώνονται στους ακόλουθους πίνακες:

Image

Image
 

Για τις υποθέσεις Διεθνών Σχέσεων, ορίζεται επικουρικά να προσμετρώνται εναλλακτικά 350 αλληλογραφίες μήνα.
Η μηνιαία απόδοση κλιμακίου των Προϊστάμενων Τμημάτων/Διευθύνσεων και των υπαλλήλων υπηρεσιών Γραμματείας προσδιορίζεται με βάση την επίτευξη του στόχου της Οργανικής Μονάδας τους.
Ειδικά κάθε Προϊστάμενος Διεύθυνσης έχει ελάχιστο στόχο, ο μέσος όρος της απόδοσης του προσωπικού της Διεύθυνσης όπου προΐσταται να είναι μεγαλύτερος ή ίσος του 90% της απόδοσης εκτός κλιμακίου και του 80% της απόδοσης κλιμακίου του ανωτέρω πίνακα.
Ο Προϊστάμενος Τμήματος έχει ελάχιστο στόχο, ο μέσος όρος της απόδοσης του προσωπικού της οργανικής μονάδας όπου προΐσταται να είναι μεγαλύτερος ή ίσος του 80% της απόδοσης εκτός κλιμακίου και του 75% της απόδοσης κλιμακίου του ανωτέρω πίνακα.

Κλιμάκιο-Υποομάδα Εργασίας Εκκαθάρισης Συντάξεων

Η ατομική μηνιαία απόδοση κλιμακίου των Εκκαθαριστών Πληρωμής Συντάξεων αφορά στην εκκαθάριση των οριστικών αποφάσεων συνταξιοδότησης όλων των κατηγοριών που αναφέρονται στον ανωτέρω πίνακα και οι οποίες εκδίδονται συνολικά κάθε μήνα από τις Περιφερειακές Υπηρεσίες απονομής συντάξεων, τόσο κατά τη διάρκεια
του τακτικού υπηρεσιακού ωραρίου και της υπερωριακής απασχόλησης, όσο και στο πλαίσιο της απόδοσης του κλιμακίου απονομής συντάξεων.
Στόχος είναι η εκκαθάριση όλων των συνταξιοδοτικών αποφάσεων απονομής/μεταβολής συντάξεων που εκδίδονται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες Απονομών Συντάξεων.

Διάρκεια και Χρόνος λειτουργίας των Κλιμακίων

Τα Κλιμάκια-Ομάδες-Υποομάδες Εργασίας θα λειτουργήσουν για δέκα (10) μήνες, δηλαδή από 01/01/2020 μέχρι 30/06/2020 και από 01/09/2020 μέχρι 31/12/2020, με δυνατότητα παράτασης της λειτουργίας τους.
Τα μέλη των Κλιμακίων Ομάδων-Υποομάδων Εργασίας απασχολούνται με το έργο του Κλιμακίου εκτός του ωραρίου εργασίας και των ωρών υπερωριακής απασχόλησης.

IV. Μηνιαία αμοιβή των μελών των ΚλιμακίωνΟμάδων, Υποομάδων
Εργασίας

Κάθε μέλος Κλιμακίου-Ομάδας, Υποομάδας Εργασίας δικαιούται μηνιαία αμοιβή υπό τον όρο της επίτευξης των ατομικών στόχων που έχουν καθοριστεί για κάθε μέλος, ανεξάρτητα από την επίτευξη των στόχων των Κλιμακίων-Ομάδων-Υποομάδων Εργασίας κάθε Περιφερειακής Οργανικής Μονάδας του ΕΦΚΑ.
 Επιπλέον, η εκτός Κλιμακίων απόδοση (πρωινή και υπερωριακή) κάθε εργασίας να μην υπολείπεται των απαιτητών ορίων απόδοσης ανά αντικείμενο, άλλως τα μέλη στερούνται του δικαιώματος αποζημίωσης.

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης