Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Τέταρτη μέρα πτώσης, με διακράτηση της στήριξης των 910 μονάδων

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Τέταρτη μέρα πτώσης, με διακράτηση της στήριξης των 910 μονάδων
ΑΓΟΡΑ: Αρκετά δύσκολη η σημερινή συνεδρίαση και το θετικό θα λέγαμε είναι στο γεγονός ότι και ο γενικός δείκτης και ο FTSE 25 ακούμπησαν στηρίξεις και αντέδρασαν. Από την άλλη οι απώλειες ήταν βαριές για ένα σημαντικό αριθμό μετοχών. Όσοι μπόρεσαν και αύξησαν ρευστότητα στις προηγούμενες συνεδριάσεις, ξεδιπλώνουν γραφήματα και ψάχνουν τα όρια στήριξης για να επενδύσουν.

Κάποια θετικά μάκρο βοήθησαν τις αγορές αφού η Wall Street άνοιξε με μικρές απώλειες. Στελέχη της αγοράς περιμένουν τη συνεδρίαση της Δευτέρας για να βγάλουν ασφαλέστερα συμπεράσματα και κυρίως περιμένουν τις αγορές της Ασίας. Ο ιός της Κίνας δημιουργεί έντονες ανησυχίες, αφού μεταδίδεται εύκολα, ανιχνεύεται δύσκολα και εξαπλώνεται με γρήγορο ρυθμό.

Θα το ξεπεράσουμε και αυτό. Άλλωστε αυτό είναι το ωραίο στις αγορές. Να έχουν τα πάνω και τα κάτω. Να δίνουν ευκαιρίες για τοποθετήσεις και για κατοχύρωση κερδών. Η δική μας η αγορά βέβαια, δεν μπόρεσε να δει μεγάλη άνοδο τα τελευταία χρόνια και απλά είδε τις αποτιμήσεις πολλών μετοχών να γεμίζουν την ώρα που σε άλλες αγορές έχουν φουσκώσει.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Αυτό που εντυπωσίασε από τη σημερινή συνεδρίαση είναι η σχέση πτωτικών και ανοδικών μετοχών. Με απώλειες έκλεισαν 97 μετοχές και με άνοδο μόλις 19 μετοχές. Από την άλλη το ενθαρρυντικό είναι πως η αγορά πλησιάζοντας τις 910 μονάδες αντέδρασε και έκλεισε πάνω από τις 920 μονάδες.

Από το -2,13% που ήταν το χαμηλό ημέρας για το γενικό δείκτης τελικά έκλεισε στο -1,07%. Επομένως μαζεύτηκε σημαντικά και μπορεί να μην άλλαξε η εικόνα των μετοχών, αρκετές όμως έκλεισαν με μικρότερες απώλειες. Για να δούμε αν αύριο μετά από 4 πτωτικές μπορέσει να βγάλει αντίδραση.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Από το -3,66% στο κλείσιμο στο -1,65%. Εντυπωσιακή η Πειραιώς η οποία βρέθηκε να χάνει 5,15% και τελικά έκλεισε στο υψηλό ημέρας και στο -0,37%. Από τα 3,0580 ευρώ στα 3,2120 ευρώ. Σε μικρότερο βαθμό περιόρισαν τις απώλειες οι άλλες συστημικές.

Η Eurobank έκλεισε στα 0,8430 ευρώ, η Εθνική στα 2,9170 ευρώ και η Alpha Bank στα 1,8260 ευρώ. Κάποιες έπιασαν τις πρώτες στηρίξεις που βρήκαν και αντέδρασαν.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ξαναλέμε πως θα αργήσουμε να μάθουμε τα αποτελέσματα των δικών μας εισηγμένων και αυτό μας δημιουργεί μία ανησυχία για το μεσοδιάστημα. Επίσης όταν θα τα μαθαίνουμε θα πρέπει ήδη να έχουμε στρέψει το βλέμμα μας σε αυτά του 2020 και να προσπαθούμε μέσα από τα σχόλια των διοικήσεων να καταλάβουμε τι θα κάνουν στην τρέχουσα χρήση.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Σκέτη απογοήτευση. Πολλοί στήριζαν πάνω του τις ελπίδες για προσέγγιση των 1.000 μονάδων, αλλά δεν τους επιβεβαίωσε. Η μετοχή γύρισε βίαια χαμηλότερα και σήμερα έκλεισε στα 9,5550 ευρώ με απώλειες 2,50%. Κοντά στο χαμηλό ημέρας το κλείσιμο. Το κλείσιμο της μετοχής είναι κάτω από τον απλό 200άρη και στηρίξεις βρίσκει λίγο χαμηλότερα.

LAMDA: Εδώ παρά τις αγορές από insiders συνεχίζουν να βγαίνουν κομμάτια και η μετοχή έκλεισε σήμερα στα 8,16 ευρώ με χαμηλό στα 8,12 ευρώ. Είχε δώσει βέβαια μεγάλη κίνηση, αλλά ίσως η υποχώρηση να έχει να κάνει με τις προσπάθειες της εταιρείας για να βρει χρηματοδότηση προκειμένου να ξεκινήσει το Ελληνικό.

ΙΝΤΕΡΤΕΚ: Μας εξέπληξε η πορεία της σήμερα και ειδικά ο όγκος της μετοχής. Κλείσιμο στο υψηλό ημέρας και στα 0,86 ευρώ με άνοδο 4,24% και όγκο 120 χιλ. τεμάχια. Στις επιλογές της στήλης για φέτος με τιμή 0,6750 ευρώ. Λίγο πιο πάνω απελευθερώνεται τεχνικά για σημαντικά υψηλότερα. Ελπίζουμε τα αποτελέσματα να μας ικανοποιήσουν.

ΛΟΥΛΗ: Καλό μάζεμα από τη μετοχή, όπου φαίνεται πως αποκτά αγοραστές. Έχει μείνει πίσω σε σύγκριση με άλλες και η αποτίμηση των 60 εκατ. ευρώ χαρακτηρίζεται φθηνή. Στα 3,52 ευρώ με όγκο 10 χιλ. τεμάχια.

ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΣ: Και εδώ θετική έκπληξη από την πορεία της μετοχής. Πριν λίγο καιρό δεν άνοιγε και διαπραγματευόταν σημαντικά χαμηλότερα από την ρευστοποιήσιμη αξία των περιουσιακών στοιχείων και σήμερα κοιτάζει το 1 ευρώ και κάνει και όγκο. Κλείσιμο στα 0,9650 ευρώ με υψηλό ημέρας τα 0,99 ευρώ. Ο όγκος 11 χιλ. τεμάχια.

REDS: Νέα άνοδος και εδώ και παίρνει σιγά-σιγά τη θέση που της αξίζει στο ταμπλό. Θα λέγαμε πως ο στόχος είναι η καθαρή θέση, ήτοι άλλο 10% από τα 1,43 ευρώ. Εκεί θα μας δίνει σημαντική απόδοση και θα πρέπει να την ξαναδούμε και να κατοχυρώσουμε μέρος των κερδών.

ABE: Πίσω στα 0,30 ευρώ με ένα εντυπωσιακό -9%.

ΚΑΡΑΤΖΗΣ: Σήμερα που βρήκαν μετοχές να αγοράσουν οι κάτοχοι μετοχών που είναι λίγοι και με μεγάλο ποσοστό στη συγκεκριμένη εταιρεία, άρχισαν να πουλάνε. Έγινε όγκος άνω του 1%, άρα πλησιάζει πλέον αρκετά το 90% ο κ.Καράτζης. 

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Μέχρι και τα 1,76 ευρώ βρέθηκε η μετοχή. Καλή η στήριξη εκεί και αντέδρασε. Πάντως έκλεισε κάτω από τον κινητό των 200 ημερών και είχε και υψηλό όγκο 719 χιλ. τεμάχια. Στα 1,7940 ευρώ και στο -3,24%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης