Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Flexopack: Η επόμενη εισηγμένη που θα επιχειρήσει έξοδο από το ταμπλό του ΧΑ;

tags :
Flexopack: Η επόμενη εισηγμένη που θα επιχειρήσει έξοδο από το ταμπλό του ΧΑ;
Έντονες ήταν οι φήμες λίγες μέρες πριν για δεύτερη δημόσια πρόταση λίγες μέρες μετά την πρόταση για την εξαγορά του 100% της Καράτζης
Έντονες ήταν οι πληροφορίες το προηγούμενο διάστημα ότι μετά την κατάθεση της δημόσιας πρότασης για την Καράτζης, υπάρχει άλλη μία εισηγμένη που έχει δρομολογήσει την έξοδό της από το ελληνικό χρηματιστήριο.
Τo Bankingnews με δημοσίευμά του στις 21 Ιανουαρίου, με τίτλο «Δεν τελειώνει το κύμα εξόδου από το ΧΑ στην Καράτζης – Φήμες και για νέα δημόσια πρόταση» (δείτε εδώ το δημοσίευμα https://www.bankingnews.gr/index.php?id=479765), είχε φωτογραφίσει μία ακόμα εταιρεία δίνοντας αποτίμηση και ποσοστό συγκέντρωσης μετοχών.
Οι πληροφορίες έκαναν λόγο για τη μετοχή της Flexopack, ενώ λίγες συνεδριάσεις αργότερα, αυξήθηκε απότομα ο όγκος των συναλλαγών αυξάνοντας τη φημολογία.
Συγκεκριμένα στις 22 Ιανουαρίου η μετοχή έκανε μεγάλο όγκο για τα δεδομένα της (44 χιλ. τεμάχια) και έκλεισε με σημαντικές απώλειες αν και ενδοσυνεδριακά οι αγοραστές την είχαν οδηγήσει στα 8 ευρώ.
Από το κλείσιμο των 7,10 ευρώ η μετοχή ξαναπήγε στα 7,70 ευρώ με χαμηλούς όγκους αλλά φαίνεται πως στο μεσοδιάστημα οι βασικοί μέτοχοι της οικογένειας Γκινοσάτη, αγόρασαν από την Competrol Establishment 601 χιλ. μετοχές.
Αυτές αντιστοιχούν στο 5,1% του συνόλου των μετοχών.
Σύμφωνα με το μετοχολόγιο του ΧΑ, η Competrol πούλησε όλη τη συμμετοχή της, σύμφωνα όμως με τον ισολογισμό 2018 το ποσοστό της ήταν οριακά υψηλότερα από 8% και σύμφωνα με το site της εταιρείας δεν αναφέρεται το όνομά της αλλά τονίζεται πως οι μέτοχοι εκτός των βασικών με ποσοστό άνω του 5% έχουν αθροιστικά 19%. 
Το ερώτημα είναι αν αυτές οι αγορές ενεργοποιούν τον κανονισμό περί δημόσιων προτάσεων και άρα θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση υποβολής δημόσιας πρότασης ή δεν υφίσταται τέτοιο σενάριο και θα μπορούσαν απλά αν θέλουν να καταθέσουν προαιρετική δημόσια πρόταση.
Με βάση τις αγορές που έγιναν ο μεγαλύτερος μέτοχος, Σταμάτης Γκινοσάτης δεν υπερβαίνει το 1/3 ώστε να είναι υπόχρεος υποβολής δημόσιας πρότασης.
Αν όμως υπάρχει συντονισμένη κίνηση μεταξύ κάποιων βασικών μετόχων, τότε πιθανότατα υπάρχει υποχρέωση.
Μένει να φανεί αν οι πληροφορίες για δημόσια πρόταση θα επιβεβαιωθούν στο επόμενο χρονικό διάστημα.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι μετοχές φαίνεται ότι αγοράστηκαν από τους βασικούς μετόχους με μεγάλο discount και τιμή 5 ευρώ ανά μετοχή. 

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης