Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ποια είναι τα top trends στον τουρισμό ευεξίας το 2020

tags :
Ποια είναι τα top trends στον τουρισμό ευεξίας το 2020
Οι τάσεις προέκυψαν από τις ιδέες των 550 εμπειρογνωμόνων από 50 χώρες που συγκεντρώθηκαν κατά την πρόσφατη διάσκεψη κορυφής
Η Global Summit Summit (GWS) παρουσίασε τις κορυφαίες 10 τάσεις ευεξίας για το 2020, οι οποίες θα έχουν την πιο ουσιαστική επίδραση στην παγκόσμια βιομηχανία ευεξίας των 4,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.
Οι τάσεις προέκυψαν από τις ιδέες των 550 εμπειρογνωμόνων από 50 χώρες που συγκεντρώθηκαν κατά την πρόσφατη διάσκεψη κορυφής, μεταξύ των οποίων κορυφαίοι οικονομολόγοι, γιατροί, ακαδημαϊκοί, τεχνολόγοι και διευθύνοντες σύμβουλοι διεθνών εταιριών σε όλους τους τομείς ευεξίας για ένα μοναδικά ενημερωμένο και παγκόσμιο σύνολο προβλέψεων.

- Δραστήριοι μετά τα 55 (baby boomers)
Οι baby boomers επαναπροσδιόρισαν τη γήρανση, και τώρα η αγορά τελικά τους καλύπτει.
Σε αντίθεση με τις προηγούμενες γενιές, τα σημερινά 55+ δεν είναι καθόλου βαρετά. είναι δραστήριοι, ζωντανοί και πολύ πιο δραστήριοι σε συναρπαστικές προσπάθειες.
Οι σημερινοί συνταξιούχοι ξεκινούν επιχειρήσεις, τρέχουν μαραθώνιους και ταξιδεύουν.

- J-Wellness
Η Ιαπωνία είναι το έθνος της μακροζωίας: Έχει περισσότερους εκατονταετούς κατοίκους ανά κάτοικο από οποιαδήποτε χώρα στη Γη.
Είναι αποτέλεσμα της μοναδικής κουλτούρας ευεξίας της Ιαπωνίας, η οποία ενώνει τις αρχαίες θεραπευτικές παραδόσεις με την έξυπνη τεχνολογία / σχεδιασμό και την καινοτόμο κοινωνική πολιτική.

- Ψυχική ευεξία και τεχνολογία
Η συνειδητοποίηση της ανάγκης αντιμετώπισης της ψυχικής υγείας έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια.
Μια ευρεία κατηγορία, περιλαμβάνει ψυχικές ασθένειες και νευρολογικές διαταραχές, αλλά και νέες κατηγορίες που καλύπτουν το άγχος, και την απελπισία.
Θέματα όπως το άγχος που προκαλείται από την αλλαγή του κλίματος και το άγχος που προκαλείται από την εργασία είναι συνηθισμένα.
Οι αναλυτές της βιομηχανίας προβλέπουν ότι τον επόμενο χρόνο θα σημειωθεί μεγάλη πρόοδος στην υιοθέτηση της τηλεϊατρικής, τόσο στον χώρο της ψυχικής υγείας όσο και στην πρωτοβάθμια περίθαλψη.

- Η ενεργειακή ιατρική
Όλες αυτές οι πρακτικές που αποσκοπούν στη θεραπεία του ανθρώπινου «ενεργειακού σώματος», είτε ο βελονισμός, η εξισορρόπηση των τσάκρα, το ρεϊκι, η κρυσταλλική θεραπεία κ.λπ.

- Μουσική ευεξίας
Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αντιλαμβάνονται πόσο ισχυρές είναι οι ιατρικές αποδείξεις για τη μουσικοθεραπεία. κανένα άλλο ερέθισμα δεν ενεργοποιεί θετικά τόσο πολλές περιοχές του εγκεφάλου και οι αυστηρές μελέτες δείχνουν τις δραματικές επιπτώσεις της στη διάθεση, το άγχος και τον πόνο.

- Η επιστήμη πίσω από τη βιομηχανία
Η ευεξία είναι από τη φύση της μια βιομηχανία καταναλωτών: εξελίχθηκε για να συμπληρώσει αυτό που η παραδοσιακή ιατρική δεν έχει αντιμετωπίσει καλά, είτε πρόληψη, αλλαγή τρόπου ζωής ή διανοητική ευεξία.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης