Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης: Πλήρης ο αυτοεξευτελισμός της κυβέρνησης με την τροπολογία για το ποδόσφαιρο

Χαρίτσης: Πλήρης ο αυτοεξευτελισμός της κυβέρνησης με την τροπολογία για το ποδόσφαιρο
Η απουσία Σαμαρά από την ψηφοφορία αναδεικνύει τις αντιφάσεις της δεξιάς πολυκατοικίας είπε ο κ.Χαρίτσης
Για πλήρη αυτοεξευτελισμό της κυβέρνησης σχετικά με την τροπολογία για το ποδόσφαιρο έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος υποστήριξε πως η απουσία του Αντώνη Σαμαρά από την ψηφοφορία αναδεικνύει τις αντιφάσεις της δεξιάς πολυκατοικίας και την έλλειψη συνοχής της κυβέρνησης.
«Η εντολή περί κομματικής πειθαρχίας του κ. Μητσοτάκη φαίνεται ότι δεν αφορά όλους τους βουλευτές του.
Γι’ αυτό και δεν προχώρησε στη διαγραφή του κ. Σαμαρά» είπε μιλώντας στο Κόκκινο ο κ.Χαρίτσης, ο οποίος αναφερόμενος στην επίμαχη τροπολογία για το ποδόσφαιρο, υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα προβλήματα νομοθετώντας φωτογραφικά έχοντας κατά νου το βραχύ πολιτικό όφελος, χωρίς να αντιλαμβάνεται την αλυσίδα αντιδράσεων που πυροδοτεί κάτι τέτοιο αλλά και τις περαιτέρω διεκδικήσεις συμφερόντων που προκαλεί».
Ο κ.Χαρίτσης έκανε λόγο για «σπασμωδικές κινήσεις εκ μέρους της ΝΔ στις οποίες προχώρησαν ο υφυπουργός Αθλητισμού και ο πρωθυπουργός, ως αντίδραση και μόνο στην πίεση που φαίνεται ότι δέχθηκαν από συγκεκριμένα ολιγαρχικά συμφέροντα».
«Το μέγεθος του αυτοεξευτελισμού της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν αντιστοιχεί σε ευρωπαϊκή χώρα.
Θα πρέπει να λογοδοτήσει και στις διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές, αφού παραβιάζεται το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.
Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ ζητήσαμε ονομαστική ψηφοφορία για να αναλάβει καθεμία και καθένας βουλευτής τις ευθύνες του απέναντι σε τέτοιου είδους αντικοινοβουλευτικές μεθοδεύσεις.
Δεν είδαμε την κυβέρνηση να αναλαμβάνει αντίστοιχες ευθύνες σε σειρά από μείζονα προβλήματα, από τα εργασιακά ως το προσφυγικό» τόνισε ο κ.Χαρίτσης, ο οποίος άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και για την απόφαση της να αναπτύξει πλωτά φράγματα στο Αιγαίο προκειμένου να μειώσει τις προσφυγικές/μεταναστευτικές ροές.
«Αλίμονο αν μπορεί νοήμων άνθρωπος να πιστέψει ότι η λύση και η ανθρωπιστική διαχείριση του προσφυγικού μπορεί να είναι τα πλωτά φράγματα.
Αντίστοιχα φράγματα έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλες χώρες για να αντιμετωπίσουν τη θαλάσσια ρύπανση.
Αλίμονο αν η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους πρόσφυγες ως σκουπίδια.
Οι χειρισμοί της κυβέρνησης σε επιχειρησιακό, ανθρωπιστικό και συμβολικό επίπεδο είναι απαράδεκτοι» υποστήριξε ο κ.Χαρίτσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης