Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λύπη και θυμός στη Σκοτία για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ - Τα επόμενα βήματα

Λύπη και θυμός στη Σκοτία για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ - Τα επόμενα βήματα
Δύσκολη η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκοτίας πριν το 2021
Συναισθήματα λύπης για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ ανάμικτα με συναισθήματα θυμού εξέφρασε η πρωθυπουργός της Σκοτίας Nicola Sturgeonαπό το Εδιμβούργο, από όπου παρουσίασε τις θέσεις της για τα επόμενα βήματα «για το μέλλον της Σκοτίας», στα οποία όπως είπε, δεν περιλαμβάνονται, προς στιγμήν, νομικές πρωτοβουλίες για διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία. .
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Nicola Sturgeon τόνισε ότι κατά τη σημερινή ιστορική μέρα θέλει να επικεντρωθεί σε κάτι περισσότερο σημαντικό, την ελπίδα.
«Ελπίζω σε ένα καλύτερο μέλλον. Ένα μέλλον στο οποίο ο δρόμος μας ως χώρας καθορίζεται από τους ανθρώπους που ζουν εδώ», τόνισε.
Η Sturgeon επανέλαβε ότι η ίδια εξακολουθεί να θέλει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος εντός του 2020, αλλά αναγνώρισε ότι κάτι τέτοιο ίσως να μη συμβεί πριν από τις βουλευτικές εκλογές στη Σκοτία, το 2021, και ότι πρωταρχικός στόχος του κόμματός της (SNP) θα είναι να πειστεί η πλειοψηφία των πολιτών της Σκοτίας να στηρίξει την ανεξαρτησία.
Η ίδια αναφέρθηκε σε στοιχεία μίας νέας δημοσκόπησης που έδειξε ότι το 51% των πολιτών της βρετανικής επαρχίας θέλει την ανεξαρτησία (για πρώτη φορά από το 2015), και κάλεσε τους ακτιβιστές του Εθνικού Κόμματος Σκοτίας να επικεντρωθούν στην προσπάθεια να μεταπείσουν όσους παραμένουν αναποφάσιστοι.
Η Sturgeon ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει από την Εκλογική Επιτροπή να επανεξετάσει το θέμα διεξαγωγής ενός ακόμη δημοψηφίσματος και θα συστήσει μία συνταγματική συνέλευση για να συγκεντρώσει την υποστήριξη των πολιτών και να προετοιμάσει ένα ανανεωμένο σχέδιο για το δημοψήφισμα.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης