Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Βαρβιτσιώτης (Αν.ΥΠΕΞ): Tο μέλλον των Δυτ. Βαλκανίων είναι εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Βαρβιτσιώτης (Αν.ΥΠΕΞ): Tο μέλλον των Δυτ. Βαλκανίων είναι εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Σε εθνικό επίπεδο, η Ελλάδα παραμένει επαγρυπνούσα σε ό,τι αφορά το νόμιμο εμπόριο και τη διακίνηση στρατιωτικών και όπλων διπλής χρήσης, τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης
Την πλήρη στήριξη της Ελλάδας, της πρώτης χώρας της περιοχής που εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, στην ευρωατλαντική προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης κατά την παρέμβασή του νωρίτερα σήμερα 31 Ιανουαρίου, στην 2η Συνάντηση Υψηλού Επιπέδου της γερμανογγαλικής πρωτοβουλίας για τον έλεγχο των μικρών και ελαφρών όπλων στα δυτικά Βαλκάνια.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι, σε εθνικό επίπεδο, η Ελλάδα παραμένει επαγρυπνούσα σε ό,τι αφορά το νόμιμο εμπόριο και τη διακίνηση στρατιωτικών και όπλων διπλής χρήσης, ενώ αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην ύπαρξη και τη διάδοση νόμιμων δεσμευτικών μέτρων σχετικά με το εμπόριο όπλων εν γένει και ειδικότερα τον έλεγχο μικρών και ελαφρών όπλων (ΜΕΟ), εφαρμόζοντας αυστηρές οδηγίες, όπως αυτές προκύπτουν από την κοινή ευρωπαϊκή θέση.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ακόμη ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνεισφέρει σε όλες τις προσπάθειες ελέγχου, μέσω της τεχνογνωσίας και της εκπαίδευσης του κατάλληλου προσωπικού ασφαλείας.
«Πεποίθησή μας είναι ότι η σταθερότητα και ασφάλεια των Δυτικών Βαλκανίων είναι θεμελιώδους σημασίας για τη σταθερότητα και την ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωπαϊκής ηπείρου εν συνόλω», τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης και επισήμανε ότι η Ελλάδα, «ήδη από το 2003 στη Θεσσαλονίκη, έχει επιδείξει την ισχυρή στήριξή της στην ενσωμάτωση των Δυτικών Βαλκανίων στους κόλπους της ευρωπαϊκής οικογένειας, ενώ και στην επικείμενη Διυπουργική Συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 24 Φεβρουαρίου 2020 μεταξύ των γειτονικών κρατών-μελών και των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, αναμένεται να σταλεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι το μέλλον της περιοχής των Δυτικών Βαλκανίων ανήκει εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης