Τελευταία Νέα
Διεθνή

Περίπου 700 Βρετανοί υπήκοοι θα συνεχίσουν να εργάζονται για την Κομισιόν και μετά το Brexit

Περίπου 700 Βρετανοί υπήκοοι θα συνεχίσουν να εργάζονται για την Κομισιόν και μετά το Brexit
Oι Βρετανοί πολίτες που εργάζονται ήδη για την Κομισιόν θα παυτούν των καθηκόντων τους, στην περίπτωση που μια σύγκρουση συμφερόντων ή μια διεθνής υποχρέωση το καταστήσει αναγκαίο, διευκρίνισε εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν
Περίπου 700 Βρετανοί υπήκοοι θα συνεχίσουν να εργάζονται για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά το Brexit, παρά τον κανονισμό που προβλέπει ότι οι αξιωματούχοι στον ευρωπαϊκό αυτόν οργανισμό πρέπει να είναι Ευρωπαίοι πολίτες.
Εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν δήλωσε σήμερα Παρασκευή 31 Ιανουαρίου, ημέρα εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ότι οι Βρετανοί πολίτες που εργάζονται ήδη για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να παυτούν των καθηκόντων τους, στην περίπτωση που μια σύγκρουση συμφερόντων ή μια διεθνής υποχρέωση το καταστήσει αναγκαίο.
Ο αριθμός των Βρετανών αξιωματούχων της ΕΕ μειώθηκε ιδιαίτερα μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης από το Λονδίνο στις 27 Μαρτίου του 2017.
Σύμφωνα με την Επιτροπή, υπάρχουν 200 λιγότεροι αξιωματούχοι με βρετανικά διαβατήρια.
Αυτό οφείλεται σε παράγοντες όπως η συνταξιοδότηση, η λήξη συμβολαίων και η αλλαγή υπηκοότητας. Περίπου 120 πρώην Βρετανοί υπήκοοι, που εργάζονται στην Κομισιόν, άλλαξαν τις εθνικότητές τους τα τελευταία τρία χρόνια, επισήμανε η Επιτροπή στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
 
www.bankingnews.gr
Βρετανία-Ευρωπαϊκή Επιτροπή-Brexit: Περίπου 700 Βρετανοί υπήκοοι θα συνεχίσουν να εργάζονται για την Κομισιόν και μετά το Brexit

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης