Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Τίμησε τον M. Draghi για την προσφορά του στην Ευρώπη και στην Γερμανία

Γερμανία: Τίμησε τον M. Draghi για την προσφορά του στην Ευρώπη και στην Γερμανία
Tιμώντας με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Αξίας, ο κ. Steinmeier τον πρώην πρόεδρο της ΕΚΤ κ. Draghi, έκανε λόγο για την συμβολή του στην διαφύλαξη της σταθερότητας του ευρώ και της ΕΕ σε ταραχώδεις καιρούς
Με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Αξίας, την δεύτερη ανώτερη τιμητική διάκριση της Γερμανίας, τιμήθηκε νωρίτερα σήμερα Παρασκευή 31 Ιανουαρίου, ο τέως Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Mario Draghi, από τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο Frank-Walter Steinmeier.
Κατά την τελετή, ο κ. Steinmeier έκανε λόγο για την συμβολή του κ. Draghi στην διαφύλαξη της σταθερότητας του ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης «σε ταραχώδεις καιρούς».
«Με αυτόν τον τρόπο κάνατε καλή δουλειά στην Ευρώπη.
Και με αυτόν τον τρόπο - το λέω απολύτως συνειδητά - προσφέρατε μεγάλη υπηρεσία και στην χώρα μου», δήλωσε ο κ. Steinmeier απευθυνόμενος στον κ. Draghi, απορρίπτοντας εμμέσως την κριτική που έχει ασκηθεί επανειλημμένα στον τέως ευρωπαίο τραπεζίτη, ότι με την πολιτική των μηδενικών επιτοκίων ζημίωσε ιδιαίτερα τους γερμανούς αποταμιευτές.
«Προσωπικά πιστεύω ότι ο Μεγαλόσταυρος είναι ως δώρο καταλληλότερος από το κράνος του πρωσικού στρατού που σας δώρισαν στην αρχή της θητείας σας», πρόσθεσε χαριτολογώντας ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος, υπενθυμίζοντας ότι η εφημερίδα BILD είχε δωρίσει στον κ. Draghi το συγκεκριμένο κράνος, υπονοώντας ότι ήταν «ο πιο Γερμανός» από τους υποψηφίους για τη θέση του Προέδρου της ΕΚΤ.
Η ίδια εφημερίδα πάντως ανήκει πλέον στους αυστηρότερους επικριτές του κ. Draghi και της πολιτικής του.
Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα, στο ρεπορτάζ της βράβευσής του, τον αναφέρει ως «Draghi-ουλα», που «ήπιε το αίμα των γερμανών καταθετών».
 
www.bankingnews.gr
 
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης