Τελευταία Νέα
Speculator

Πάρτι τον Ιανουάριο για τα μικρομεσαία – Ποιες μετοχές έγραψαν άνοδο έως και 160%

Πάρτι τον Ιανουάριο για τα μικρομεσαία – Ποιες μετοχές έγραψαν άνοδο έως και 160%
Η άνοδος της Coca Cola φρέναρε την πτώση του Γενικού Δείκτη- Καλή πορεία και από ΓΕΚΤΕΡΝΑ και Πειραιώς
Σημαντική άνοδο κατέγραψαν τον πρώτο μήνα του 2020 μετοχές της μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης του ΧΑ «κλέβοντας» τις εντυπώσεις αλλά και κινούμενες ενάντια στο πτωτικό ρεύμα που κυριάρχησε στις τελευταίες συνεδριάσεις του μήνα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Beta ΑΧΕΠΕΥ, ο γενικός δείκτης υποχώρησε κατά 0,63% τον Ιανουάριο, με την τελευταία εβδομάδα να έχει 5 στις 5 πτωτικές και συνολικές απώλειες 4%.
Από τα βαριά χαρτιά τα Ελληνικά Πετρέλαια είχαν τις μεγαλύτερες απώλειες που άγγιξαν το 10% και ακολούθησε η Eurobank με απώλειες 9,4%, η Motor Oil, με 6,9%, η Alpha Bank με 5,7% και η Μυτιλαίος με 5,1%.
Μάλιστα η μετοχή της Μυτιληναίος δέχθηκε μεγάλες πιέσεις στη συνεδρίασης της Παρασκευής 31/1 και βρίσκεται πλέον εντός κρίσιμης περιοχής στήριξης την οποία δεν πρέπει να χάσει.
Η μετοχή που ξεχώρισε και μάλιστα με καλές συναλλαγές και κατέγραψε άνοδο 161% είναι αυτή της Doppler από την Εναλλακτική Αγορά, καθώς ο τίτλος διαπραγματευόταν σε ελκυστική αποτίμηση με τη διοίκηση να έχει βάλει τον πήχη για τα EBITDA του 2019 στα 1,5 εκατ. ευρώ.
Η Minerva ενισχύθηκε κατά 154%, χωρίς ωστόσο τα θεμελιώδη να είναι τόσο υποστηρικτικά ώστε να δικαιολογούν τέτοια άνοδο, εκτός και αν υπάρχει κάποια είδηση την οποία αγνοεί η αγορά.
Η Χαϊδεμένος η οποία ήταν φθηνή και δεν είχε ακολουθήσει το ράλι άλλων μικρομεσαίων εταιρειών ενισχύθηκε κατά 39%, η Pasal κατά 37% και η Logismos κατά 33,7%.
Η Frigoglass, η οποία αναχρηματοδότησε τα δάνεια με ακριβό επιτόκιο, ενισχύθηκε τον Ιανουάριο κατά 31,3%, η Mediterra κατά 29,5% και η Prodea κατά 28,1%.
Πολύ καλή άνοδο κατέγραψε η φθηνή Ιντεάλ (27%), η Βιοκαρπέτ κατά 26%, η Καράτζης με 25% και τη μετοχή να είναι σε δημόσια πρόταση αλλά και η φθηνή Ιντερτέκ με άνοδο 24,6%.
Από τα βαριά χαρτιά ξεχώρισε η Coca Cola με άνοδο 10% και κράτησε το γενικό δείκτη σε καλύτερα επίπεδα λόγω της βαρύτητας.
Η ΓΕΚΤΕΡΝΑ είχε άνοδο 8,3%, η Ελλάδος ενισχύθηκε 7% και η Πειραιώς κατά 7,8%.
Το ενδιαφέρον στρέφεται στη συνεδρίαση της Δευτέρας μετά και τις μεγάλες απώλειες της Wall Street στη συνεδρίαση της Παρασκευής

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης