Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διχασμένος ο βρετανικός Τύπος μετά το Brexit – Τι αναφέρει

Διχασμένος ο βρετανικός Τύπος μετά το Brexit – Τι αναφέρει
Τι αναφέρουν οι βρετανικές εφημερίδες μετά το Brexit
Υποδοχή αντίστοιχη της κατάστασης που επικρατεί στη Βρετανία, η οποία είναι διχασμένη για το Brexit, κάνουν και οι  βρετανικές εφημερίδες.
«Σημείο εκκίνησης: το Ηνωμένο Βασίλειο εγκατέλειψε την ΕΕ», αναφέρουν οι Times στο πρωτοσέλιδό τους για να περιγράψουν την κατάσταση στη χώρα, η οποία θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για να ορίσει νέες σχέσεις με την ΕΕ, αλλά και με τρίτες χώρες, κυρίως τις ΗΠΑ.
Η ταμπλόιντ Daily Express χαιρετίζει «ένα νέο ένδοξο Ηνωμένο Βασίλειο», αφού αποχώρησε από την ΕΕ μετά από 47 χρόνια ταραγμένου γάμου και τρεις αναβολές.
«Το Brexit έγινε», γράφει στον ιστότοπό της η Daily Mail.
Η Daily Telegraph, που τάσσεται υπέρ του Brexit και του πρωθυπουργού Boris Johnson, παρουσίασε τα σχέδια του Βρετανού πρωθυπουργού για την επιβολή τελωνειακών ελέγχων στα ευρωπαϊκά προϊόντα και σχολιάζει στο κεντρικό της άρθρο: «Συγχαρητήρια βρετανικέ λαέ, επιτέλους εκτός».
Ωστόσο, πολλές εφημερίδες αναρωτιούνται για τη συνέχεια, αναφερόμενες και στον διχασμό που εξακολουθεί να επικρατεί στη χώρα.
«Τα ανάμικτα συναισθήματα την ημέρα του Brexit δείχνουν ότι η Βρετανία δεν νιώθει καλά με τον εαυτό της», γράφει η Guardian.
«Και τώρα;», αναρωτιέται η εφημερίδα “ i” που διανέμεται δωρεάν.
Τέλος, η Daily Record, μια σκοτσέζικη ταμπλόιντ, εμφανίζει το νέο νόμισμα των 50 πενών που δημιουργήθηκε λόγω Brexit,  αντικαθιστώντας τις χαραγμένες πάνω στο νόμισμα λέξεις «ειρήνη, ευημερία και φιλία με όλα τα κράτη» με «απομονωμένη, πιο αδύναμη και διχασμένη».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης