Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Αναμένεται να τερματιστεί η δίκη Trump, με την απαλλαγή του στις 5 Φεβρουαρίου

ΗΠΑ: Αναμένεται να τερματιστεί η δίκη Trump, με την απαλλαγή του στις 5 Φεβρουαρίου
Αναμένεται η αθώωση Trump
Την Τετάρτη 5/2 η Γερουσία των ΗΠΑ θα προχωρήσει στη διεξαγωγή της ψηφοφορίας,  στην οποία αναμένεται να απαλλαχθεί ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος D. Trump, από τις δύο κατηγορίες -κατάχρηση εξουσίας, παρακώλυση έρευνας του Κογκρέσου- που αντιμετωπίζει στη δίκη του, βάσει ψηφίσματος που ενέκρινε το σώμα επί της διαδικασίας.
Βάσει του ψηφίσματος, την Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί μία ακόμη 4ωρη συνεδρίαση, η οποία θα ξεκινήσει στις 11:00 (τοπική ώρα, 18:00 ώρα Ελλάδας).
Στη συνέχεια, το σώμα θα διακόψει τις εργασίες του μέχρι την Τετάρτη 5/2 στις 16:00 (23:00 ώρα Ελλάδος), οπότε και θα διεξαχθεί η ψηφοφορία επί των δύο κατηγοριών  σε βάρος του προέδρου.
Πάντως, με δεδομένο ότι χρειάζεται ενισχυμένη πλειοψηφία δύο τρίτων (67 ψήφων) για να κριθεί ένοχος ο Trump και να καθαιρεθεί από το αξίωμα, η αθώωσή του θεωρείται δεδομένη σε αυτή την διαδικασία.
Σημειώνεται ότι οι γερουσιαστές απέρριψαν με 51 ψήφους έναντι 49, την πρόταση να κληθούν να καταθέσουν νέοι μάρτυρες, όπως ζητούσαν οι Δημοκρατικοί.
Μάλιστα, ο επικεφαλής της μειοψηφικής Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Δημοκρατικών Τσακ Σούμερ χαρακτήρισε ε την έκβαση ως μια «μεγάλη τραγωδία», ενώ αντίθετα, σύμφωνα με τον Ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή Τεντ Κρουζ, στη διαδικασία  ακούστηκαν «περισσότερα από όσα χρειάζονταν» και είναι «καιρός να αθωώσουμε» τον πρόεδρο.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης