Κοινωνία

Πατούλης: Θα επενδύσουμε στην υγιή και καινοτόμα επιχειρηματικότητα με στόχο τη διεύρυνση των θέσεων εργασίας

Πατούλης: Θα επενδύσουμε στην υγιή και καινοτόμα επιχειρηματικότητα με στόχο τη διεύρυνση των θέσεων εργασίας
Στις προτεραιότητες της Περιφέρειας είναι η επένδυση στην επιχειρηματικότητα με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας της Αττικής, τόνισε ο Γ. Πατούλης
Η στήριξη και ενδυνάμωση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας μέσα από κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες με αναπτυξιακό πρόσημο, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη, με τον Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Γ. Βουτσινά.
Στη συνάντηση μετείχαν επίσης ο Γ. Γραμματέας του Επιμελητηρίου Χ. Ντάφνος, ο Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου Π. Πολιτάκης, ο υπ. Συμβουλευτικής και Υποστήριξης Επιχειρήσεων Δ. Συξέρης και οι εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι Ν. Παπαγεωργίου και Λ. Μίχας.
Ο κ. Βουτσινάς τόνισε πως το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά θα σταθεί ενεργά αρωγός στο έργο και την προσπάθεια του Περιφερειάρχη να γίνει μία ουσιαστική αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής και διατύπωσε την πεποίθηση πως το ισχυρό επιχειρείν και η δυνατή αγορά είναι πυλώνες ανάπτυξης.
Με αυτήν την άποψη συνηγόρησε απόλυτα ο κ. Πατούλης, ο οποίος κατά τη συζήτηση υπογράμμισε ότι στις προτεραιότητες της Περιφέρειας είναι η επένδυση στην επιχειρηματικότητα με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας της Αττικής.
«Αξιοποιώντας τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας και σε συνεργασία με την ακαδημαϊκή κοινότητα αλλά και τα επιμελητήρια, θα δρομολογήσουμε δράσεις και προγράμματα που θα δίνουν κίνητρα σε νέους επιχειρηματίες να κάνουν πράξη τα όνειρα τους.
Μέσα από πόρους του ΕΣΠΑ θα εστιάσουμε στη νεοφυή επιχειρηματικότητα και προς αυτή την κατεύθυνση θα δημιουργήσουμε ένα κύτταρο για την ανάπτυξη και ενίσχυσή της, με στόχο την προώθηση «έξυπνων λύσεων» προς όφελος των τοπικών κοινωνιών», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα τόνισε πως στο επίκεντρο των παρεμβάσεων της Περιφέρειας είναι η στήριξη του πρωτογενούς τομέα και της τοπικής παραγωγής προκειμένου, όπως ανέφερε, να αξιοποιηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα μας σε αυτόν τον τομέα και να ενισχυθεί το brand name της Αττικής.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης