Τελευταία Νέα
Πολιτική

Απάντηση Σαμαρά για Novartis: Από την πρώτη ημέρα είχα πει ότι είναι συμμορία

Απάντηση Σαμαρά για Novartis: Από την πρώτη ημέρα είχα πει ότι είναι συμμορία
Ο Ιωάννης Αγγελής υποστήριξε ότι υπήρχε σχέδιο προφυλάκισης των Σαμαρά, Γεωργιάδη και Λοβέρδου πριν τις βουλευτικές εκλογές
Τη δική του απάντηση στις «αποκαλύψεις» του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και πρώην επόπτη της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ιωάννη Αγγελή, έδωσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του στον τηλεοπτικό σταθμό της Πελλοπονήσου «BEST TV» ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε:
«Κοιτάξτε, από την πρώτη ημέρα είχα πει ότι είναι συμμορία. Και όσοι τότε δεν το πίστευαν, σήμερα το πιστεύουν. Η ιστορία αυτή πρέπει να καθαρίσει σε βάθος και μέχρι τέλους».
Υπενθυμίζεται οτι ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην επόπτης της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ιωάννης Αγγελής, κατά τη χθεσινή (31/1) κατάθεσή του στον συνάδελφό του Ευάγγελο Ζαχαρή, ο οποίος διερευνά τις καταγγελόμενες παρεμβάσεις κατά τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης της Novartis, φέρεται να υποστήριξε ότι υπήρχε σχέδιο προφυλάκισης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και των Άδωνι Γεωργιάδη και Ανδρέα Λοβέρδου, λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές, όποτε αυτές και εάν διεξαγόντουσαν.
Σύμφωνα με πληροφορίες από εισαγγελικές πηγές, ο κ. Αγγελής κατέθεσε ότι υπήρχε σχέδιο για προφυλάκιση των τριών εν λόγω πολιτικών προσώπων, όπως προκύπτει από συζητήσεις που είχε με την τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και την τότε Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου.
Ακόμη, ο κ. Αγγελής δήλωσε στον κ. Ζαχαρή ότι είναι πρόθυμος, προκειμένου να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για την αξιοπιστία των καταθέσεων του, να εξεταστεί κατά αντιπαράσταση με τις κυρίες Δημητρίου και Παπασπύρου.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρώην επόπτης της Εισαγγελίας Διαφθοράς, κατά τη σημερινή συμπληρωματική κατάθεσή του, αναφέρθηκε στην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και της καταλόγισε όχι μόνο ανεπάρκεια (όπως είχε κάνει κατά το παρελθόν), αλλά και δόλο, ενώ προσέθεσε ότι από όλη τη συμπεριφορά της, η κα Τουλουπάκη ήταν πασιφανές ότι στηριζόταν στις πλάτες τρίτου, δηλαδή του «Ρασπούτιν».
Παράλληλα, ο κ. Αγγελής στην κατάθεσή του εξέφρασε την πικρία του για τον τρόπο με τον οποίο του συμπεριφέρθηκαν τα επίμαχα πρόσωπα τα οποία εμπιστεύονταν και με τα οποία είχε στενότατη συνεργασία: «Νοιώθω ότι με πούλησαν, με πρόδωσαν και με έστυψαν άνθρωποι που εμπιστεύτηκα κι αυτό είναι κάτι που με πονάει πολύ», φέρεται να είπε.
Ο κ. Ζαχαρής διαβίβασε αμέσως αντίγραφο της κατάθεσης του κ. Αγγελή στη Βουλή.
Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν πολιτική διαμάχη μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης