Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας: Βιώνουμε μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων - Αυτό εγγυάται η κυβέρνηση της ΝΔ

Κουτσούμπας: Βιώνουμε μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων -  Αυτό εγγυάται η κυβέρνηση της ΝΔ
Με την κυβέρνηση της ΝΔ "η υλοποίηση αντιλαϊκών πολιτικών πάει χέρι-χέρι με την κρατική βία, τον αυταρχισμό και την καταστολή", τονίζει ο Δ. Κουτσούμπας
«Η όποια ανάπτυξη καταγράφεται αφορά τα καπιταλιστικά κέρδη.
Σε καμία περίπτωση δεν συνοδεύεται με αναπλήρωση των μεγάλων οικονομικών απωλειών, πολύ περισσότερο με αυξήσεις μισθών, συντάξεων, εργασιακά δικαιώματα, παροχές σε Υγεία, Παιδεία, πρόνοια, ασφάλιση», δηλώνει ο γ.γ της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».
Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, αυτό που εγγυάται η κυβέρνηση της ΝΔ είναι «μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων, ισοπέδωση των δικαιωμάτων τους», προσθέτοντας ότι «το πιάνει από εκεί που το άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει».
«Ο λαός μπορεί να ορθοποδήσει με οργάνωση και το δικό του σχέδιο για τον δικό του δρόμο ανάπτυξης με αποδέσμευση φυσικά από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ», τονίζει χαρακτηριστικά.
Ακόμη, ο γ.γ της Κ.Ε. του ΚΚΕ αναφέρει  ότι «η αποστολή στρατευμάτων στη Σ. Αραβία και οι φρεγάτες στα στενά του Ορμούζ, επιβεβαιώνουν ότι η χώρα μας είναι βουτηγμένη μέχρι το λαιμό στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια.
Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η συμφωνία με τις ΗΠΑ.
Όλη η Ελλάδα μια στρατιωτική βάση και ο λαός στόχος.
Σας θυμίζω παλιές δηλώσεις Ρώσων και πρόσφατες των Ιρανών. Κι όλα αυτά μήπως και κλείσουν καμιά μεγάλη δουλειά τα ελληνικά μονοπώλια».
Σε ότι αφορά στις δηλώσεις στήριξης της Ελλάδας εκ μέρους των συμμάχων τονίζει ότι «εμπιστοσύνη στους συμμάχους μιας αστικής τάξης που κάνουν πλάτες στην Τουρκία και νομιμοποιούν τις διεκδικήσεις της, κανένας δεν μπορεί να έχει.
Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε στο πλυντήριο τα εγκλήματα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, δεν σημαίνει ότι ξεπλύθηκαν κιόλας».
Για το ενδεχόμενο πολεμικής εμπλοκής ο κ. Κουτσούμπας  απαντά πως «όλα είναι πιθανά.
Και γι' αυτό ακριβώς διάφορα επιτελεία θέτουν στο λαό το πλαστό δίλημμα "συμβιβασμός με την Τουρκία ή πολεμική εμπλοκή"».
Υπογραμμίζει ότι «ένα πολεμικό επεισόδιο είναι πιθανό να οδηγήσει σε επικίνδυνο συμβιβασμό με παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων και συνεκμετάλλευση του πλούτου στο Αιγαίο», συμπληρώνοντας πως  αυτό όμως «το μόνο που θα κάνει είναι να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου για νέες πολεμικές συγκρούσεις».
Επισημαίνει ότι στο πλαίσιο «σεναρίων συνεκμετάλλευσης-συμβιβασμού και σε μια προσπάθεια επικίνδυνου εφησυχασμού εντάσσονται και οι αστικοί προβληματισμοί για προσφυγή στη Χάγη», συμπληρώνοντας ότι σε περίπτωση προσφυγής, στο συνυποσχετικό με τις θέσεις των δύο πλευρών, η Τουρκία «θα θέσει όλες τις διεκδικήσεις της δημιουργώντας έτσι προηγούμενο».
Υπενθυμίζει τα «κακά προηγούμενα» του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, «όπως με το Κόσοβο» και σημειώνει «υποστηρίζουμε τη μη παραβίαση των συνόρων και τον καθορισμό των θαλάσσιων ζωνών, σύμφωνα με τη Διεθνή Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας».
Περαιτέρω, αναφέρει ότι το ΚΚΕ βρίσκεται στη χώρα μας πραγματικά και ουσιαστικά απέναντι στη κυβέρνηση της ΝΔ , λέγοντας μάλιστα πως «οι δυνάμεις του ΚΚΕ πρωτοστατούν σε κάθε διαμαρτυρία: από τους πλειστηριασμούς, το ασφαλιστικό, μέχρι την ακύρωση της επικίνδυνης συμφωνίας με τις ΗΠΑ», ενώ «ο δήθεν αριστερός ΣΥΡΙΖΑ αντιπολιτεύεται στα επιμέρους σημεία, συμπολιτευόμενος στα μεγάλα και σημαντικά που καθορίζουν τη ζωή του λαού και τη πορεία της χώρας».
Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, «αν κάτι αποδεικνύεται και με την κυβέρνηση της ΝΔ είναι ότι η υλοποίηση αντιλαϊκών πολιτικών πάει χέρι-χέρι με την κρατική βία, τον αυταρχισμό και την καταστολή».
Σχετικά με τη δήλωση του Α. Γεωργιάδη ότι η Αριστερά διαρκώς κατέστρεφε την Ελλάδα», ο κ. Κουτσούμπας απαντά πως «ο Γεωργιάδης και οι ομοϊδεάτες του -εντός και εκτός ΝΔ- νομίζουν ότι βρήκαν την ευκαιρία εξαιτίας της προβληματικής διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, να συκοφαντήσουν τη ριζοσπαστική αριστερά, να ξαναγράψουν την ιστορία αυτού του τόπου και να χύσουν ξανά το δηλητήριο του αντικομμουνισμού.
Βασικός τους στόχος βέβαια είναι να πάρουν τα σκάγια το ΚΚΕ και όσους δεν υπέστειλαν ποτέ τη σημαία της πάλης, ακόμα αγωνίζονται.
Ματαιοπονούν.
Οι παρακαταθήκες του λαϊκού κινήματος, όπως και οι αγώνες δεκαετιών αριστερών, αγωνιστών, κομμουνιστών, δεν λερώνονται ούτε από τις βρώμικες και ανιστόρητες συκοφαντίες Γεωργιάδη ούτε και απ’ όσους προσπάθησαν στο όνομα της αριστεράς να λερώσουν αγνές ιδέες και ιδανικά για να δικαιολογήσουν τα αντιλαϊκά κυβερνητικά τους πεπραγμένα».
Για τις κυβερνήσεις συνεργασίας με συμμετοχή ή ανοχή των κομμουνιστών, σε Ισπανία και Πορτογαλία, παραθέτει όλα τα αντεργατικά-αντιλαϊκά μέτρα και την υλοποίηση όλης της στρατηγικής της ΕΕ και του ΝΑΤΟ εκ μέρους αυτών των κυβερνήσεων και προσθέτει ότι «η σοσιαλδημοκρατία αναζητά πάντα "δεκανίκια", μας το έχει αποδείξει όλη η αμαρτωλή ιστορία της».
Τέλος, ο ίδιος αναφέρει ότι «το κουστούμι των κυβερνήσεων συνεργασίας φοριέται πολύ τελευταία, με πιο πρόσφατο αυτό των δήθεν προοδευτικών δυνάμεων, μόνο που πλέον «προοδευτικό» βαφτίζεται οτιδήποτε συμφέρει το σύστημα.
Και επειδή μια κυβέρνηση συνεργασίας, στο πλαίσιο του εκμεταλλευτικού συστήματος, θα υλοποιήσει από χέρι αντιλαϊκές πολιτικές, το ΚΚΕ θα συμμετέχει με όλες του τις δυνάμεις στη διακυβέρνηση μιας πραγματικής εργατικής-λαϊκής εξουσίας που θα εκφράζει την πραγματική συνεργασία - συμμαχία που έχει ανάγκη ο τόπος μας, αυτή της εξυπηρέτησης των συμφερόντων της εργατικής τάξης και όλων των λαϊκών στρωμάτων».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης