Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: Επιστολή Macron σε Johnson για στενότερη συνεργασία σε άμυνα και ασφάλεια μετά το Brexit

Politico: Επιστολή Macron σε Johnson για στενότερη συνεργασία σε άμυνα και ασφάλεια μετά το Brexit
Θα ήθελα να ξεκινήσω ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών μας, με βάση τη δύναμη των απαράμιλλων δεσμών μας αναφέρει ο Macron
Το Λονδίνο πρόκειται να επισκεφθεί τον ερχόμενο Ιούνιο ο Γάλλος πρόεδρος Em. Macron, προσδοκώντας σε ένα "νέο κεφάλαιο συνεργασίας   μεταξύ Γαλλίας και Ηνωμένου Βασιλείου".
Μια ημέρα μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ ο γάλλος πρόεδρος σε μια ανοιχτή επιστολή υποστήριξε ότι "το Brexit είναι ένα σοκ για τους Ευρωπαίους. Είναι η πρώτη φορά που μια χώρα εγκαταλείπει την ευρωπαϊκή κοινότητα.
Τόνισε ωστόσο ότι η Βρετανία και η Γαλλία θα μπορούσαν να εμβαθύνουν τη συνεργασία τους σε επίπεδο άμυνας και ασφάλειας με στενότερη συνεργασία των μυστικών υπηρεσιών ενώ το ίδιο θα μπορούσε να συμβεί και την ΕΕ.
"Θα ήθελα να ξεκινήσω ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών μας, με βάση τη δύναμη των απαράμιλλων δεσμών μας", έγραψε ο Γάλλος πρόεδρος.
"Δέκα χρόνια μετά τη συμφωνία του Lancaster House, πρέπει να εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας στον τομέα της άμυνας, της ασφάλειας" υποστηρίζει χαρακτηριστικά ο Em Macronι, αναφερόμενος στις δύο συνθήκες μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας που απογράφησαν το 2010.
Ο Macron επιβεβαίωσε ότι η επίσκεψή του στη Βρετανία το καλοκαίρι για να απονείμει το μετάλλιο της Légion d'Honneur - τη μεγαλύτερη στρατιωτική τιμή της χώρας - σε αναγνώριση της στήριξης της Βρετανίας προς τη Γαλλία στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η 18η Ιουνίου θα είναι η 80η επέτειος από την ομιλία του πρώην Γάλλου προέδρου Charles de Gaulle από το Λονδίνο κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, όπου απευθυνόμενος στους Γάλλους τους ζήτησε να αντισταθούν έναντι στους γερμανούς και να περιμένουν τη βοήθεια των Συμμάχων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης