Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πρωτοβουλία Merkel - Μητσοτάκη για μεγάλες γερμανικές επενδύσεις στην Ελλάδα

Πρωτοβουλία Merkel - Μητσοτάκη για μεγάλες γερμανικές επενδύσεις στην Ελλάδα
Μαγνήτης για τους γερμανικούς ομίλους οι δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις ύψους 44 δισ. ευρώ που κινητοποιεί σε ορίζοντα δεκαετίας η κυβέρνηση
Τη δρομολόγηση γερμανικών επενδύσεων στην Ελλάδα που αναμένονται σε δισεκ. ευρώ προσδοκούν η κυβέρνηση κι ένας σημαντικός αριθμός μεγάλων ελληνικών και γερμανικών επιχειρηματικών  ομίλων που θα συναντηθούν στο Βερολίνο.
Αυτό αναφέρει δημοσίευμα της Καθημερινής που υπογραμμίζει πως "μαγνήτης για τους γερμανικούς ομίλους, 'όπως και για τους έλληνες ομολόγους τους, αποτελούν οι εκτιμώμενες δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις ύψους 44 δισ ευρώ που κινητοποιεί σε ορίζοντα δεκαετίας το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Ενέργειας.
Ενεργειακοί κολοσσοί όπως η EON, RWE, γνωστοί από το παρελθόν για το ενδιαφέρον τους για την ελληνική ενεργειακή αγορά, η Enercon, που διαθέτει ελληνική παρουσία και ειδικεύεται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στην ηλεκτροκίνηση, και ελληνικοί όμιλοι όπως η Μυτιληναίος, η ΓΕΚ Τέρνα και η Τέρνα Ενεργειακή, η Sunlight αλλά και η ΔΕΗ και τα ΕΛΠΕ ταξιδεύουν στην γερμανική πρωτεύουσα σε μια πρωτοβουλία που έχουν αναλάβει η γερμανίδα καγκελάριος Merkel και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στο ίδιο πλαίσιο προσέρχονται ελληνικές και γερμανικές τράπεζες που αξιολογούν χρηματοδοτήσεις στο πεδίο αυτό, μεταξύ των οποίων και η γερμανική αναπτυξιακή τράπεζα Kfw, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), η Τράπεζα Πειραιώς και η Eurobank.
Παράλληλα, στις Αρχές Μαρτίου, καθώς και στις 9 του μήνα, πολλά επιχειρηματικά ραντεβού έχουν δρομολογηθεί από το German-Hellenic Economic Forum, ένα συνέδριο που αποτελεί τον καρπό της συμφωνίας των δυο ηγετών.
Η ελληνική κυβέρνηση εκτιμά ότι μόνο από την ανάπτυξη των ΑΠΕ και την υλοποίηση των δράσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων θα μπορούσαν να δημιουργηθούν περί τις 60.000 νέες θέσεις εργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης