Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα εμπορική συμφωνία με τη Βρετανία θα επιδιώξει η Τουρκία, μετά το Brexit

Νέα εμπορική συμφωνία με τη Βρετανία θα επιδιώξει η Τουρκία, μετά το Brexit
H Τουρκία θα ξεκινήσει συνομιλίες με το Ηνωμένο Βασίλειο για διμερή συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών
H Άγκυρα θα επιδιώξει να συνάψει μία νέα εμπορική συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου του Brexit, όπως ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εμπορίου.
Οι διαπραγματεύσεις για το Brexit μεταξύ της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου ολοκληρώθηκαν στις 14 Νοεμβρίου 2018 και επετεύχθη συμφωνία για την  έξοδο από την ΕΕ η οποία έλαβε χώρα στις 31 Ιανουαρίου 2020.
Με την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, η μεταβατική περίοδος αναμένεται να λήξει στις 31 Δεκεμβρίου 2020.
«Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το Ηνωμένο Βασίλειο θα αντιμετωπιστεί ως χώρα μέλος της ΕΕ από εμπορική άποψη, διατηρώντας έτσι τη θέση του ως εταίρου τελωνειακής ένωσης για τη χώρα μας εντός της ίδιας περιόδου», ανέφερε το τουρκικό υπουργείο.
Πρόσθεσε ότι κατά τη μεταβατική περίοδο μία  νέα εμπορική συμφωνία μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ θα αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης για τη διαμόρφωση των μελλοντικών σχέσεων.
Το υπουργείο Εμπορίου της γειτονικής χώρας ανέφερε πως η Τουρκία θα ξεκινήσει συνομιλίες με το Ηνωμένο Βασίλειο για διμερή συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών μέσω υφιστάμενων δομών.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης