Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τηλεφωνική επικοινωνία Trump και Τrudeau - Συζήτησαν για τις προσπάθειες καταπολέμησης του κοροναϊού

Τηλεφωνική επικοινωνία Trump και Τrudeau - Συζήτησαν για τις προσπάθειες καταπολέμησης του κοροναϊού
Τι συζήτησαν Trump και Τrudeau
Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump και ο Καναδός πρωθυπουργός Justin Τrudeau την Παρασκευή 31/1, στη διάρκεια της οποίας συζήτησαν για τις προσπάθειες της ΗΠΑ και του Καναδά αντίστοιχα, να περιορίσουν την ταχύτατη εξάπλωση του κοροναϊού, όπως μεταδίδει το Reuters.
Οι υγειονομικές υπηρεσίες των ΗΠΑ επιβεβαίωσαν το Σάββατο  1/8  το όγδοο κρούσμα του κοροναϊού στη χώρα, ενός άνδρα από τη Μασαχουσέτη, ενώ το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι θα παρέχει τις εγκαταστάσεις για να μπαίνουν σε καραντίνα όσοι χρειάζεται.
Ο Trump και ο Trudeau συζήτησαν επίσης για την εμπορική συμφωνία ορόσημο για τη Βόρεια Αμερική, που υπέγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ την περασμένη Τετάρτη , όπως και για την ανάγκη να απελευθερώσει η Κίνα τους δύο Καναδούς πολίτες που έχει θέσει υπό κράτηση από το 2018, με την αιτιολογία ότι συνιστούσαν κίνδυνο για την ασφάλειά της.
Ο κοροναϊός που πιστεύεται ότι «γεννήθηκε» σε μία υπαίθρια αγορά στη Wuhan της Κίνας έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής 304 θανάτους στην Κίνα, όπου τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 14 χιλιάδες.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης