Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέος κοροναϊός: Δεύτερο αεροπλάνο μεταφέρει Ευρωπαίους πολίτες από την Κίνα στη Γαλλία

Νέος κοροναϊός: Δεύτερο αεροπλάνο μεταφέρει Ευρωπαίους πολίτες από την Κίνα στη Γαλλία
Μετά τη Γαλλία, το αεροπλάνο θα συνεχίσει την πορεία του προς το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Μέλσμπρουκ, κοντά στις Βρυξέλλες
Δεύτερο αεροπλάνο κατευθύνεται προς τη Γαλλία, μεταφέροντας Ευρωπαίους πολίτες από την Κίνα, όπως επιβεβαίωσε η νομαρχία της Μπους-ντι - Ρον,  δίχως να αναφερθεί σε ποιο αεροδρόμιο πρόκειται να προσγειωθεί.
Το αεροσκάφος, σύμφωνα με διπλωματική πηγή από τις Βρυξέλλες, που μεταφέρει Γάλλους και άλλους Ευρωπαίους πολίτες, μεταξύ των οποίων 9 Βέλγοι,  αναμένεται να προσγειωθεί στη στρατιωτική βάση Ιστρ στην Μπους-ντι- Ρον, όπου θα αποβιβαστούν οι Γάλλοι πολιτες.
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το βελγικό πρακτορείο Belga, το αεροπλάνο απογειώθηκε τη νύκτα του Σαββάτου 1/2 προς Κυριακή 2/2από την Ουχάν, την κινεζική πόλη που θεωρείται επίκεντρο της επιδημίας του νέου κοροναϊού.
Μάλιστα, μετά τη Γαλλία,  το αεροπλάνο θα συνεχίσει την πορεία του προς το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Μέλσμπρουκ, κοντά στις Βρυξέλλες, όπου θα αποβιβαστούν εκτός από τους Βέλγους, 11 Δανοί, 23 Ολλανδοί, 5 Τσέχοι και δύο Σλοβάκοι.
Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο αεροπλάνο με επαναπατρισθέντες από την Κίνα, στην πλειονότητά τους Γάλλους, έφτασε την Παρασκευή στην Ιστρ και οι επιβάτες του έχουν τεθεί σε καραντίνα σε ένα θέρετρο διακοπών κοντά στη Μασσαλία, ενώ σε δύο από αυτούς που παρουσίαζαν συμπτώματα μόλυνσης από τον νέο κοροναϊό και διακομίστηκαν αμέσως στο νοσοκομείο, οι εξετάσεις ήταν αρνητικές.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης